Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Grönare liv för allergiker

Sommaren är den tid då vi njuter av all blomprakt, men det är också en svår tid för många allergiker.

Grönare liv för allergiker är en bok som visar att det finns många växter man kan njuta av trots att man lider av allergi. Det är givetvis roligt för allergikern att också kunna njuta av en fin trädgård och inte minst är det en bok för den som arbetar med att planera och anlägga offentliga miljöer så att även en allergiker kan vistas där utan att drabbas av allergi.

I Grönare liv för allergiker kan man läsa om vilka växter som man bör undvika i sin trädgård och hur långt pollen sprids vilket kan vara bra att veta. Det ges många förslag på trevliga växter man kan välja, för trots att inte allt går att odla så finns det många växter som är lämpliga för allergiker.

En del i boken, som kanske inte känns så angelägen för alla trädgårdsägare, handlar om skolträdgårdar. För den som har barn finns det förstås en hel del intressanta tips att ta till sig. Man får bland annat veta vilka växter som kan vara lämpliga för barn och vilka växter man kanske bör undvika på grund av giftighet. Något som kan vara nog så bra att veta.

Delarna i boken som handlar om parker, kyrkogårdar, gågator och torg passar kanske inte en trädgårdsägare, men den som vill undvika allergiframkallande växter hittar en del användbart. Inte minst börjar man fundera på hur det ser ut i dessa miljöer i ens närhet.

Grönare liv för allergiker är trevligt upplagd och läsvärd även för andra trädgårdsintresserade än de som är allergiska eller på annat vis berörs. Det finns många vackra foton och teckningar.

Det finns också en del planteringsförslag som lämpar sig för olika lägen och även förslag på hela trädgårdar med lämpliga växter för allergiker. För den som bara har en balkong finns flera förslag med olika inriktningar.

Gräsmattan har fått en egen avdelning i boken och de flesta trädgårdsägare vill ha en bit gräsmatta. Det finns dock vissa saker man bör tänka på om man är allergisk och det kan man läsa om här, liksom om olika växter man kan ha i stället för gräs. För den som inte vill ha någon gräsmatta alls finns också ett kapitel som ger inspiration.

Grönare liv för allergiker
  Titel:
Grönare liv för allergiker
Författare:
Eva Janson
Ann-Britt Sörensen
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Informationsförlaget
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9177364341

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB