Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vackra perenner för olika lägen

"Vackra perenner för olika lägen" och "Populära rosor - 50 favoriter i färg" är två böcker i en ny trädgårdsserie från ICA bokförlag. Böckerna är i ganska litet format och innehåller drygt 60 sidor vardera. Det låter inte så mycket men böckerna innehåller mer än man kan tro.

I "Vackra perenner för olika lägen" tas 96 speciellt odlingsvärda perenner upp. Växterna är utvalda av Lena Månsson som också skrivit boken. Växterna är främst utvalda för att de är lättodlade, välmående och vackra i många olika sammanhang.

I början av boken är ett litet avsnitt om sådant som kan vara bra att veta när det gäller perenner. Därefter beskrivs själva växterna, inte i en viss ordning som i ett uppslagsverk utan i löpande text.

De olika kapitelrubrikerna beskriver bra vad de olika kapitlena handlar om. De har namn som "Vårfröjder, "Dit solen sällan når", "Storheter i trädgården", "Vilsamma gråtoner" osv. Varje perenns utseende och skötsel beskrivs.

De flesta växterna finns också på bild, ibland tillsammans med andra växter vilket är trevligt som inspiration.

"Populära rosor - 50 favoriter i färg" är skriven av Gudrun Mankell som även valt ut de femtio olika rosorna bland buskrosor, rabattrosor, klätterrosor och vildrosor.
Rosorna är indelade efter blommornas färg, vilket gör det enkelt att hitta lämpliga rosor. Också denna bok inleds med lite praktiska råd. Därefter följer de olika rosorna med bild, beskrivning och skötseltips.

Gudrun Mankell har lyckats välja ut några rosor ur varje grupp trots att det finns så otroligt många rosor att välja bland. På grund av det är förstås boken inte heller heltäckande, men det är några av de mest odlingsvärda rosorna man kan läsa om och det blir enklare att välja vilken ros man ska välja till trädgården.


Vackra perenner
 

Titel:
Vackra perenner
Författare:
Lena Månsson 
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
ICA bokförlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9153420462

Populära rosor
  Titel:
Populära rosor
Författare:
Gudrun Mankell
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
ICA bokförlag
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9153420454

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB