Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Moderna buskrosor

Författaren är chef för Helsingborgs Botaniska trädgård inklusive Fredriksdals Rosarium. Han är "pappa" till den alldeles utmärkta "rosbibeln" Rosor för nordiska trädgårdar del 1 och 2, som utkom för några år sedan. Sedan dess har det kommit några urplock, dvs. mindre böcker som tar upp en mindre grupp ur dessa stora böcker.

Boken Moderna boskrosor talar om den grupp av rosor som har tillkommit under det senaste århundradet, från 19-talets början till våra dagar. Den är en stor grupp som innehåller många av våra populäraste rosor. Dessa rosor börjar blomma från mitten på sommaren och håller vanligen på tills frosten kommer. Det är friska, lättskötta rosor som ofta får en extra "blomning" i form av praktfulla nypon senare på hösten.

Även de engelska s.k. Austin-rosorna, myskrosorna (Moschata-gruppen) och vresrosorna (Rugosa-gruppen) presenteras i denna bok.

Författaren har gjort ett urval av de bästa rosorna ur varje grupp, som presenteras praktiskt med bild och text. Texten berättar hur varje ros ser ut, hur den kan användas, hur stor den blir, när och hur den blommar, dess ev. doft och sjukdomar och härdighet. Alltså allt det man behöver veta.

Med andra ord, en mycket behändig liten bok för den som vill anlägga en egen rosengård med moderna buskrosor och vill veta vilka rosor som är att föredra. Även en vacker bok att drömma sig bort med under den tiden på året då man saknar rosenfägring.

Moderna buskrosor
  Titel:
Moderna buskrosor
Författare:
Lars-Åke Gustavsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur/LT:s förlag, Gröna serien
Utgivningsår:
2003
ISBN:
91-27-35442-3

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB