Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ät upp din doftpelargon!

Flera av doftpelargonerna kan faktiskt användas till att smaksätta eller dekorera maträtter med. Tänk bara på att kontrollera vilka sorter som är ätliga innan du börjar med matlagningen. Det är också viktigt att använda rena blad som inte innehåller rester av växtskyddsmedel.

Doftpelargoner kan förslagsvis användas i sallader, soppor, grönsaks-, fisk-, fågel- och kötträtter samt i efterrätter. Bra sorter att använda i matlagningen är till exempel 'Graveolens' och 'Attar of Roses'. Varför inte baka en rosendoftande pelargonkaka till vårens buffébord och samtidigt ge värdinnan en doftpelargon i present?

Rosendoftande pelargonkaka
 
Kaksmet
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
1 stort ägg

2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
färska blad av rosendoftande pelargon, t ex 'Attar of Roses'
 
Tillbehör
Vispgrädde
Valfri sylt

Vispa grädden och rör sedan ner sockret försiktigt. Tillsätt också ägget försiktigt och rör ned vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Klä en smord form med pelargonbladen och häll i smeten. Grädda i ca 175 grader tills kakan är gyllenbrun. Stjälp upp och låt svalna. Dekorera med pelargonblad och servera med vispad grädde och sylt.

Läs mer:
Doftpelargon


Doftpelargon
Foto: Blomsterfrämjandet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB