Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tusen trädgårdar

I går, den 8 augusti, var det dags för landets största trädgårdsevenemang. Nära 1000 hemträdgårdar, balkonger, stadsparker, friluftsmuseer, botaniska trädgårdar, kyrkogårdar, slotts- och herrgårdsparker, plantskolor, skol-, handels- och koloniträdgårdar, trädgårdar vid hembygds- och bygdegårdar mm öppnade sina portar för visning!

Det var medlemmarna i Riksförbundet Svensk Trädgård, Gunnel Carlsons Trädgårdsriket och alla andra som är en del av Trädgårdssverige som deltog.

Det var inte viktigt att vara störst och bäst, då mottot var att om en trädgård är betydelsefull för sin ägare kan den också betyda något för andra. Det handlade om att visa mångfalden. Den lilla oansenliga koloniträdgården kan vara en lika stor upplevelse som den minutiöst proffsskötta stadsparken.

Genom denna brokiga skara av deltagare kom alla sorters trädgårdar och trädgårdsmänniskor med, alla med sin egen trädgårdshistoria, sina växter, sitt trädgårdskunnande och sin glädje. Man fick även ta del av föreningslivet och bli en del av en gigantisk trädgårdshändelse som säkert har slagit alla rekord.

Själva beväpnade vi oss med kartor, GPS, paraplyer och regnrockar, för lite regn ska minsann inte få störa ett sådant här tillfälle. Vi begav oss till Kareby utanför Kungälv här på Västkusten och lyckades efter lite letande hitta till Linda och hennes underbara trädgård.

Väl framme fick vi varma välkomstkramar av värdinnan och glada välkomstgläfs av en blöt jättehund! Vi var inte de enda som hade hittat hit, Linda sa att det hade varit ca 40 besökare och de första hängde redan vid grinden 15 minuter innan öppningsdags!

Trädgården är verkligen vacker med sina många olika "rum", massor med rara växter, ett helt växthus full med ovanliga pelargoner, installationer med rostigt järn, sten och inte minst många helt underbara Drakar! Linda är ju också en duktig keramiker med en förkärlek för det medeltida, så hon gör förutom drakar, även slott, kronor, riddarutstyrsel, vackra krukor, änglabarn mm saker av keramik.

Frodig grönska
Hostaätande drakbåt
Huuu
Liljor och flox

Lite regn gör inget
Lysande daglilja
Vackra bladfärger och -former
Välbäddad öbädd
De tre bockarna Bruce
Gargoyle Sleeping Beauty
Lysande kanna med riddarsvärd
Pergola med riddarutstyrsel
Riddarborg
Råttprins kollar ut under variegata kirskål
Snigelätande gargoyle
Stenbänk
Vackra krukor med taklök
Växthus fullt av pelargoner


Vackra bladfärger och -former


Lysande daglilja


Riddarborg


Snigelätande gargoyle


Huuu

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB