Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tulpanens dag

Den 15/1 firades Tulpanens dag. Tulpaner är för många ett absolut vårtecken, och visst är det svårt att motstå de vackra blommorna?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Mitt i kalla och mörka januari firar vi Tulpanens Dag. De färgglada och krispiga tulpanerna symboliserar ljusets återkomst och att våren är i antågande. De livfulla tulpanerna ger oss den energi vi så väl behöver, så ge ett fång med vackra tulpaner i allsköns färger till någon du tycker om och som du vill göra glad, eller köp en bukett till dig själv och njut!

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Odla tulpaner − ett hantverk

Bakom de vackra tulpanerna ligger ett stort hantverkskunnande och svenska tulpandrivare jobbar oavbrutet för att få fram tulpaner av toppkvalitet. För att få en tulpan av hög kvalitet som håller sig bra länge arbetar odlarna med bra och friska lökar. Att odla tulpaner är ett hantverk som har pågått under många år och som ständigt utvecklas med hjälp av ny teknik. Det pågår drivning på många platser i Sverige så tillgången på närproducerade svenska tulpaner är god under hela den intensiva säsongen mellan nyår och påsk. Totalt odlas 120 miljoner tulpaner i Sverige.

#Så lyckas du med din tulpanbukett#

Tulpaner är lätta att lyckas med och en tulpanbukett håller sig fin cirka 1 vecka. För bästa hållbarhet skär du av cirka 1 centimeter av stjälkarna med en vass kniv. Då drar tulpanerna lättare upp vatten. Placera tulpanerna i en vas och fyll på med mycket och svalt vatten. Låt stjälkarna få stöd av pappret/plasten som sitter runt tulpanerna under den första tiden de suger vatten. De blir då raka och fina. Ta sedan bort förpackningen och sätt vasen där du vill ha den, gärna ljust men helst inte i direkt solljus. Tänk också på att placera tulpanerna en bit ifrån färsk frukt eftersom tulpanernas åldrande påskyndas av den etylengas som frukten avger.

#Olika sätt att arrangera tulpaner#

Det finns så många olika sätt att arrangera tulpaner på. Läs gärna artikeln som heter Tid för tulpaner för idéer och mer inspiration!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB