Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdstipset - äppelplockare och äggskal

På Odla.nu hade vi nyligen en tävling om bästa trädgårdstipset. Det kom mängder med bra och spännande förslag. Fem av dem plockades ut som vinnare av bästa trädgårdstipset. Fjärde och femte tipset handlar om två sätt att göra det enkelt för dig i trädgården!.

Jan Juhlin tipsar om en listig äppelplockare: Du behöver: en plåtburk och en lång träpinne. Gör så här: Skär en V-skåra i kanten på burken och vässa kanterna något. Slå en spik i botten på burken och i träpinnen. Lägg gärna något mjukt i botten på burken. Sedan är det bara att med hjälp av skåran, skära av äpplena från de grenar som är svåra att nå. Äpplena hamnar fint i burken, utan att bli stötta Fungerar alldeles utmärkt och är ett smidigt och billigt hjälpmedel för att skörda sina högt sittande äpplen.

Helle Persson tipsar om billig och bra kalk: Det blir mycket äggskal i hushållet och så har jag en gammal djup järnmortel. När skalen har torkat mortlar jag dem, vilket är enkelt, och sen åker skalpudret ut i trädgården där det behövs kalk.

Tack för tipsen!

Fler trädgårdstips

Rabattkanter Utnyttja dina möjligheter! Ta bilder av din trädgård!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB