Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgården vid prins Eugens Waldemarsudde

Prins Eugen var en mångsidig konstnär som skapade på olika sätt. Ett av sätten är hans trädgårdskonst som han praktiserade genom att vid sekelskiftet 1900 skapa trädgårdarna vid sitt slott Waldemarsudde på södra Djurgården i Stockholm.

Marina Rydberg, foto Per Ranung
Norstedts 2014, ISBN 978-91-1-304159-9

Prins Eugen skaffade Waldemarsudde vid sekelskiftet 1900 och skapade där både ett vackert hem, ateljé och ett konstgalleri. 
Han skapade också en fin trädgård med rabatter i en genomtänkt färgskala samt en park med träd, ängar och vilda blommor på den stora egendomen.

Numera förvaltas Waldemarsudde av en museistiftelse enligt prinsens testamente och ska hållas tillgänglig för allmänheten.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Trädgården sköts bl.a. av Marina Rydberg, som arbetar som trädgårdsmästare på Waldemarsudde sedan 1996. Tillsammans med fotografen Per Ranung är hon författare till denna vackra bok.

Boken börjar med berättelsen om hur prins Eugen skapar sin trädgård.  Gamla foton, prinsens egna teckningar och skisser och olika sorters gamla dokument visas upp i boken.

Sedan går man över till vår tid och berättar om hur parken sköts, vad som blommar där vid olika årstider och hur växterna används som dekoration i själva slottet.

De underbara bilderna visar växter, platser, människor och arrangemang både inne och ute från tidig vår via sommaren och hösten till vintern. 

Den smidiga texten är en njutning att läsa och hela boken andas kunskap, kärlek och engagemang av både författaren och fotografen.

Boken passar även utmärkt som ögonfröjd på soffbordet eller som presentbok till någon, varför inte till mamma nu på Mors dag!

Av Sylvia Svensson

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB