Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgård på nätet

Hur trädgården frodas på internet har studerats och dokumenterats. "Den virtuella trädgårdskonsten – Insikter i Europeiska trädgårdar på nätet", är en undersökningen av vad europeiska trädgårdsentusiaster pratar om på nätet och om hur de kommunicerar.

Av Katarina Kihlberg

Hobbyträdgårdsmästare älskar sina trädgårdar. De värnar och tar hand om den och investerar både tid och pengar. De trimmar, klipper och beskär hela trädgården under säsongen*– och de skriver om detta på internet.*

Så står det i den nyligen publicerade studien Den virtuella trädgårdskonsten – Insikter i Europeiska trädgårdar på nätet, utförd av Bosch Lawn and Garden. Det är den första detaljerade undersökningen av vad trädgårdsentusiaster pratar om på nätet, hur de kommunicerar och varför de deltar i sociala medier.

Forum, bloggar & hemsidor[[wysiwyg_imageupload:91:]]

Det är trädgårdslivet på nätet , privata hemsidor, bloggar och trädgårdsforum, som har legat till grund för undersökningen. Det viktigaste resultatet anses vara att:

Trädgården är en plats för vila och retreat och för hobbyträdgårds- mästaren står trädgården för en meningsfull syssla och möjlighet ti*ll designerfarenhet*.

Trädgården på internet

På internet behandlar hobbyträdgårdsmästarna olika aspekter av den privata trädgården och trädgårdsliv i stort. Vi som skriver om trädgården på internet gör det detaljerat med beskrivningar kring hur vi arbetar och lever i våra trädgrådar. Text blandas med många bilder.

Mycket blommor!

Blommor, grönsaker och träd dominerar fotografierna i de analyserade bloggarna. Många av trädgårdsentusiasterna skriver om sin egen blomsterträdgård i första hand, s[[wysiwyg_imageupload:90:]]edan om odlingar och till sist träd. Blommor i alla former är det som tar upp mest plats, porträtterade vid olika tillfällen under dagen, i olika ljus och med olika bakgrunder.

– Att inreda sin trädgård är ett ständigt skapande, ett fantastiskt sätt att få utlopp för sin kreativitet. Trädgårdslitteratur är jättestort, och det finns självklart många spännande trädgårdar att besöka. Men litteraturen är envägskommunikation och fysiska trädgårdar måste ses på plats. Det kräver tid och planering och man måste vara ute i säsong. På nätet däremot finns ju inga sådana gränser. På nätet kan man frossa i inspiration och dessutom testa alla sina idéer mot andra likasinnade. Det är oslagbart, säger Hanna Thofelt Lindström, grundare Yardin.se, en samlingsplats för trädgård på nätet.

Informationen är hämtad från undersökningen Den virtuella trädgårdskonsten – Insikter i*Europeiska trädgårdar på nätet*, av Bosch Lawn and Garden.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB