Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgård för nybörjare är igång!

En ny kategori har skapats på Odla.nu som heter Trädgård för nybörjare. Den vänder sig till alla som behöver börja från grunden i trädgården. Handfast och lättbegriplig kunskap är ledorden. Vi tar en sak i sänder och följer säsongerna under ett helt år! Välkomna!

Av Katarina Kihlberg

Vi blir med trädgård av olika anledningar. För vissa är det en dröm som äntligen går i uppfyllelse, för andra kommer trädgården med på köpet när de blir husägare. Vi har olika kunskaper med oss när vi blir trädgårdsägare och vi har olika ambition med trädgården. Vi har också helt olika förutsättningar vad gäller hur mycket tid och pengar vi kan lägga på vår trädgård.

Handfast kunskap är viktigt!

En sak vi trädgårdsägare har gemensamt är att det är lättare att ta hand om trädgården om vi vet vad vi bör göra, samt hur, när och varför vi bör göra det. Det sistnämnda, varför, är viktigt för att ge oss en möjlighet att bestämma själv! Om du vet varför en viss sak är bra att göra i trädgården kan du själv bestämma om du tycker att just detta är viktigt för dig och din trädgård eller inte. Glöm inte att din trädgård är till för dig. Det är du som ska trivas med att vara där och dina behov ska styra arbetsinsatserna i trädgården.

Vi följer årstiderna!

I Trädgård för nybörjare följer jag årstid och säsong och berättar om det som händer i trädgården just nu! Är det exempelvis dags att beskära buskar berättar jag hur du gör och varför det är bra att beskära dina buskar; om det är dags för jordförbättring får ni handfasta grundkunskaper kring det och så vidare.

fröer2
Fröer med 30-50%
Handla nu

I Sverige skiftar årstiderna mycket mellan norr och söder. Det blir säsongen längst söderut som styr vilka ämnen jag tar upp så får ni som bor längre norrut använda kunskapen när det är dags hos er. Ibland skiljer det sig dock helt åt mellan norr och söder, eftersom förutsättningarna i klimat och ljus är så olika. Jag ska i mesta möjliga mån ta hänsyn till detta så att ni har nytta av Trädgård för nybörjare var i landet ni än bor.

Hör gärna av er!

Ni som läser Trädgård för nybörjare får gärna höra av er med frågor, kommentarer, tips och tankar. Jag kompletterar gärna efterhand med sådant som ni önskar ha med eller sådant som ni själva bidrar med av egen erfarenhet.

Mejla mig, katarina@odla.nu

Vi hörs på Trädgård för nybörjare nästa vecka. Då ska vi prata trädgårdstermer!

Hej så länge! Katarina

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB