Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Temafester, lime och citron!

Årets trädgårdsprodukt är en fågelholk, en fröautomat och ett fågelbord - på en och samma gång. Elmia Garden Award 2006 går till Multiholken.

 • Jättespännande, säger Robert Nobel, ägare till Wildlife Garden och den som har utvecklat Multiholken. Ett sådant här pris sätter en viktig stämpel på produkten.

  Från Elmia Garden

  Multiholken årets trädgårdsprodukt 2006

  Multiholken var den trädgårdsprodukt som den testande juryn för Elmia Garden Award gillade bäst. Multiholken fungerar som en fågelholk sommartid och på vintern används den som fröautomat och fågelbord. Holken finns i en rad utföranden och juryn fastnade bland annat för möjligheten att få en holk som går i stil med den egna villan.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

- Det finns i dag funktionella holkar och dekorativa holkar, men vi tyckte inte att det fanns någon holk som var både och, säger Robert Nobel. Därför tog vi fram Multiholken.

De 20 trädgårdsprodukter som var nominerade till priset presenterades samtliga som nyheter under höstens fackmässa Elmia Garden. Juryn, bestående av inredare, trädgårdsdesigners, trädgårdsmästare och andra entusiaster, klämde, provade och testkörde en hel dag innan den kom fram till en vinnare. Vid prisutdelningen på Rosendals Trädgård på tisdagen fick vinnaren ta emot diplom och titeln "Årets Trädgårdsprodukt 2006".

 • Vinnaren av Elmia Garden Award får använda titeln "Årets Trädgårdsprodukt" i sin marknadsföring i butikerna, berättar Henrik Landén, projektledare för Elmia Garden. Vi har en särskild logotyp som får användas för vinnarprodukten hela året.

  Motiveringen till priset lyder: "Med ett gediget utförande, en hög funktionalitet och flera användningsområden är Multiholken en produkt där tillverkaren har tänkt till. Variationen i utförandet, från röd liten stuga till funkisvilla, gör det till en charmig och flexibel produkt som fyller flera funktioner i trädgården. Dessutom har den utvecklats med stor respekt för användaren - den lilla fågeln."

 • Jag är själv ornitolog och har arbetat mycket med ringmärkning och liknande, säger Robert Nobel. Därför vet jag precis hur fåglar sitter och äter och hur de vill bo.

 • Det finns vissa saker som fåglar checkar av när det bestämmer sig för en holk, de är inte dumma.


Multiholk

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB