Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Syditaliens kök och skafferi

Det är Vintersolstånd i Sverige idag, dan före dan före dopparedan. Mörkt och ruggigt och vinden viner runt knutarna och förebådar snöfall kanske även i södra Sverige.

Av Hannu Sarenström och Sanna Töringe.

Bonnier Fakta 2015, ISBN 978-91-7424-381-9

Recension av Sylvia Svensson

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

I denna soldränkta bok är det sommar när författarna strövar runt i Syditaliens sköna byar på jakt efter den genuina maten och kryddorna.

Resan går via Sicilien, Apulien, Kalabrien och Basilicata. Det sistnämnda får en att osökt tänka på kryddan basilika, som ju många av oss odlar här hemma på fönsterbrädan.

Vi försöker ju även odla de syditalienska växterna på altanen, som oliv, citrusväxter, kastanjer, sparris, kronärtskockor, tomater, zucchini och många kryddväxter. Visst går det bra annars, men övervintringen av vissa växter här hemma kan vara svårt.

I boken påträffar vi alla dessa växter i sina naturliga omgivningar och får recept serverade till oss. Boken innehåller drygt 140 recept från väldigt enkla till mer invecklade.

Men du behöver inte alls börja laga mat och odla utan kan använda boken till att drömma dig bort till sydliga nejder med hjälp av de intressanta texterna som berättar om resorna där och de ljuvliga bilderna som författarna själva har tagit.

Boken är en fin julklapp till den som behöver värme och inspiration i väntan på att odlingssäsongen startar! Alltså till vem som helst av oss!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB