Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

SVT:s nya trädgårdsprogram

Till glädje för oss trädgårdsmänniskor kommer SVT att starta två nya program under våren och Gunnel Carlson kommer tillbaka på hösten med ett tredje.

Det första har premiär den 26 april klockan 20.00 på SVT 2 och heter Söderläge.

Det är en serie om 10 halvtimmeslånga program i vår och ytterligare 10 i höst. Programmet vänder sig främst till nybörjare inom den ädla trädgårdskonsten.

Landskapsarkitekten Maria Arborgh från Malmö besöker trädgårdsägare runt om i Sverige och hjälper dem med olika projekt. Det kan gälla allt från att anlägga en kryddgård, göra en modelltågsbana genom trädgården, ta ner stora granar, göra en trädgård för en synskadad person till att bekämpa mördarsniglar.

Det andra programmet som startar i vår heter Lilla Täppan. Det har premiär den 9 maj klockan 20.30 på SVT 2. Det blir 6 stycken halvtimmeslånga avsnitt. Sista programmet i serien ger en återblick.

Här är det Sven Ryheden, landskapsarkitekt från Göteborg, som är programledare. Programmet handlar om balkongliv. Balkongen är en underskattad tillgång som lätt kan förvandlas till ett spännande uterum. Nio balkongägare i ett hyreshus i Göteborg deltar i och får hjälp med att förvandla sina outnyttjade uterum till något alldeles extra. Dessutom ska de tillsammans göra något åt den lilla täppan som finns bakom huset.

Det tredje programmet heter Gunnels Gröna, efter den älskade programledaren Gunnel Carlson. Det har premiär på hösten 2006 och består av 6 stycken 30 minuter långa program.

Gunnel besöker folk med intressanta trädgårdar från norr till söder och här startar programseriens inspelningar i norr i sommarnattsljus och går mot söder allt eftersom sommaren och hösten framskrider.

Heide Krönlein i Vuollerim vid polcirkeln, Peter Korn i Eskilsby, Maritta Andersson i Simrishamn, Lena Hassel och Michael Delden utanför Kalmar är några av de nio personer vi får träffa i serien. En röd tråd genom programmen är funderingar om vad trädgården gör med oss människor.


Maria Arborgh


Sven Ryheden
Foto: SVT


Gunnel Carlson

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB