Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Peter Korns Trädgård i Eskilsby

En privat botanisk trädgård under uppbyggnad. Öppen för besökare från april till september. Över 4000 olika växter från alla världsdelar är planterade i olika biotoper i den 2 hektar stora trädgården. Allt från öken till myrmark. De flesta växterna i trädgården är vilda arter. Trädgården ligger i gammal kulturmiljö inom Stora Håltets ägor, tre mil öster om Göteborg.

Tanken med trädgården är att utnyttja de naturliga förutsättningar som finns på tomten. Genom att anpassa valet av växter och "förbättra" befintliga miljöer kan jag odla en mängd olika växter som normalt inte skulle klara sej i svenskt klimat. Genom att jag studerar naturen och lär mej förstå olika växters behov utnyttjar jag de förhållanden som råder på tomten och anlägger en trädgård i samspel med naturen.

Stora stenpartier, båda söder och norrsluttande. Woodland, väldränerade bäddar på myren, orkidéängar och allt annat som man vill ha i trädgården. Många nya projekt hela tiden.

Varje år planterar jag ut över 1000 nya arter i de olika biotoperna. De flesta är förökade från frö varav många är vildinsamlade från olika expeditioner. Det finns alltid något som blommar, hela året.

Bakgrund
Hösten 2002 flyttade jag upp 20 000 plantor från min gamla trädgård i Örkelljunga och började anlägga trädgården i Eskilsby. Tomten bestod av två hektar vildvuxen skog med en igenväxt myr i mitten. Under 2003 har jag röjt på hela tomten och anlagt stora delar av den nya trädgården. Alla växter som jag hade med mej från Örkelljunga är utplanterade i de nyanlagda partierna.

Besökare
Besökare är välkomna under april till september eller annan tid efter överenskommelse.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Frivillig entré på 20kr om man vill bidra till uppbyggandet av trädgården.

Framåt sommaren kommer det förhoppningsvis att finnas trädgårdsmöbler på olika ställen i trädgården där besökarna kan äta sin medhavda fika. Så småningom kommer det att finnas möjlighet att köpa kaffe och någon kaka i anslutning till plantskolan.
Bussar föranmäls.

Handikappvänligt
Det mesta av trädgården planeras att bli tillgänglig för rullstolsbundna, även vissa delar av myren.

Försäljning 
En liten plantskola med försäljning av ovanliga växter. Ett stort sortiment av allt från små alpiner till stora träd. Framförallt överskott från trädgården men även en del inköpt material.

Hemsida
På hemsidan finns beskrivning av trädgården, bilder, växtlista, karta m.m.

Frågor/bokningar
Peter Korn
Tel. 031-945038, 0706-786975
E-post: korns.garden@gmail.com
Hemsida: http://www.peterkornstradgard.se/


  
  
  

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB