Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sofiero Slottsträdgård

Sofiero Slott är en blomstrande oas i utkanten av Helsingborg. Sofiero var Gustav VI Adolfs älskade sommarslott. Här växer och frodas fortfarande hans berömda rhododendronsamling och kronprinsessans Margaretas fantastiska blomsterrabatter.

Redan 1907 planterade kronprins Gustaf Adolf sina första rhododendron. Dessa är idag Sofieros stolthet och samlingen är en av de finaste i Europa. På Sofiero förs noggranna anteckningar om alla kungens arter och hybrider. Den egna förökningen imponerar på omvärlden. Vid Gustaf VI Adolfs död 1973 fanns det nästan 5.000 plantor i parken. I parken växer idag nästan 10.000 plantor och bland dem finns det mer än 300 arter och hybrider.

I Sofiero slottsträdgård finns flera kungliga rabatter - Kronprinsessan Margaretas blomstergata, Dronning Ingrids duftende have och Drottning Silvias blomstersmycke.

I Sofiero slottsträdgård finner man också den Engelsk trädgården med kungens gamla vinhus med slingrande vinstockar kring exotiska växter. I melonhuset odlas meloner som man gjorde förr i tiden. I den viktorianska trädgården blandas välmående grönsaker med vackra blommor. Tillsammans formar de en helhet av frodig sinnlighet. Kryddträdgården är full av märkliga dofter och Figur- och djurträdgården är fylld med allehanda fantasifulla figurer klippta i levande buxbom.

Sofiero Slott och Slottspark.
Helsingborgs stad 251 89 Helsingborg

E-post: sofiero@helsingborg.seHemsida: http://www.sofiero.helsingborg.se/


  
  
  

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB