Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Sensommar på balkongen

Balkongen, detta i vissa fall så väl utnyttjade och i andra fall kanske inte alls utnyttjade utrymme. Den ökar din bostads yta och en härlig balkong kan bli din egen gröna oas med ganska små medel.

Inspiration från Floradania

Balkongen ökar bostadens yta med åtskilliga kvadratmeter och skapar utrymme för avslappning och eftertanke. Den erbjuder ett unikt andrum mitt i stadens pulserande liv och du får massvis med frisk luft i din egen gröna oas.

Urban Gardening

Små täppor och gröna oaser skjuter upp bland stenlagda ytor och bidrar till en annorlunda, frodig och grön stadsmiljö. Och kikar du uppåt, längs husväggarna, så ser du att det händer en hel del där också. Balkongen är mer i fokus än någonsin tidigare – den har helt enkelt blivit bostadens rekreativa extrarum.

#Krukträdgård mitt i staden#

Har du en balkong, så har du möjlighet att njuta av sensommaren med växtarrangemang som kan komplettera och öka balkongens funktionalitet.

En rymlig balkong med krukor fyllda med sensommarblommor är naturligtvis alltid ett elegant och läckert inslag i miljön, men du behöver faktiskt inte försöka efterlikna en hel terrass eller en riktig krukträdgård. Finns det plats, så kan du naturligtvis försöka, fast även en mindre och smalare balkong bjuder på goda möjligheter att göra det fint utan att du måste använda alltför mycket golvyta.

#Blå oaser skapar lugn#

Om du bor i ett modernt hus, kan blåa eller vita blommor användas för att understryka den enkla stilen. Plantera exempelvis blåa astrar tillsammans med andra växter i samma färgskala, såsom lavendel, spansk peppar eller hebe med blå blommor. Placera växterna i mörka balkonglådor eller krukor så att helhetsintrycket blir lugnt, stilrent och asketiskt.

Komplettera gärna svart material med gråa korgar som mjukar upp det mörka uttrycket. Välj till exempel gröna eller gråaktiga växter som fetknopp, Orostachys eller Echeveria, som ger helhetskänsla samtidigt som de bidrar till en lite tuffare karaktär.

#Cyklamen utomhus#

Cyklamen finns i en mängd färger och de passar i alla färgsammanhang. Många har för sig att cyklamen bara trivs inomhus, men den mår utmärkt utomhus och klarar sig faktiskt ända tills frosten slår till.

#Njut av utsikten#

Möt sensommaren på balkongen och njut av utsikten från läsidan. Skulle det komma en regnby eller börja blåsa, så kan du alltid sätta dig på andra sidan av balkongdörren. Utsikten är lika fin därifrån!

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB