Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Pynt till påsk!

**Sylvias gröna hörna** Påsken står för dörren och det ska pyntas, sättas fram vackert påskris och ätas god påskmat. Barnen - och ibland vuxna också - får påskägg och vi kan förhoppningsvis njuta av den vackra vårsolen.

Text och bild Sylvia Svensson

Nu ska det glada påskpyntet fram och göra vår!

Men det går att ordna lite vårkänsla genom att hänga upp skira vårgardiner, byta ut kuddar på soffan och lägga vårfärgade borddukar på alla borden. Och så påskpynta! Fram med alla kycklingar, tuppar och vackra ägg! Många av påsksakerna kan ha åtskilliga år på nacken så det blir ett glatt återseende när Påsklådan plockas fram.

Även ute kan du ordna lite vårkänsla genom att placera ett påskarrangemang på trappan och på utebordet under dagen och hiva in dem igen inför den kalla natten. Det finns ju, tack och lov, massor med vårglada växter att köpa färdigblommande i kruka, det är bara att göra arrangemang med dem!

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Trollhasseln på gården får också några färgglada fjädrar på grenarna och vid ingången ska det hänga en glad vårkrans. Den gamla tuppen ska vakta dörren! Varde Påsk!

Upptäckt ett nytt sätt att dekorera påskägg: decoupage! När det nu inte går att ha penséer ute och fjärilarna inte heller fladdrar i vårblommorna, får de istället pynta mitt påskris.

Riv vackra pensé- och fjärilsbilder av pappersservetter och limma dem med decoupagelim på frigolitägg. Så en upphängning och kanske lite fjädrar och voilá! Där har du dina penséer och fjärilar i alla fall!

Samma teknik kan du använda till att göra om några godisgömmeägg. Det ska bli kul att kunna ge bort ett självgjort ägg anpassat till den som ska få det, fyllt med mottagarens favoritpåskgodis!

Påskmaten är ju ett kapitel för sig! Ett roligt påskbröd i form av en kyckling är enkelt att göra, till exempel baka ut en färdig ljus brödmix från påse, ge den bruna russinögon och göra kammen av mandelflagor. Efter gräddningen sticks några påskfjädrar där bak som stjärt. Måla på fjädrar med karamellfärg på det färdiggräddade brödet om du vill.

Glad Påsk till er alla!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB