Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

The Plantfinder's Guide to Ornamental Grasses

Intresset för de dekorativa grässorterna har bara ökat under den senaste tiden. Här kommer en bra och instruktiv bok som tar upp detta intressanta ämne på ett mycket tydligt sätt. Texten är smidigt skriven och lättläst. Även om de långa förklaringarna ibland kan kännas lite väl tilltagna.

Efter den utförliga introduktionen kommer så ett så välbehövligt avsnitt som presenterar gräsets olika former med teckningar, alltså växtsättet, form på blad och vippa m.m. Detta är bra att ha, när man skall försöka identifiera okända gräs som man redan har. Särskilt tidigare har det sålts gräs utan namn.

De följande avsnitten berättar om bladfärger hos gräs, både de enfärgade med ovanliga bladfärger, röda, gula, blåa och de variegerade, olika sätt och tider att blomma samt olika sorters bambu. Genom hela boken finns instruktiva "tavlor", som tydligt visar skillnaden på olika namnsorter inom samma art.

Förslag på gräsrabatt ges också för olika situationer: den nya naturalismen, gräs intill vatten, ängsmark, vilda hörnor för insekter, torra sandbankar och stenpartier, fuktiga woodland och skuggrabatter och plantering i krukor och tråg. Hur man skapar tropiska effekter med hjälp av gräs, gräs vackra på vintern, gräs som kan odlas inomhus och mycket mer. Sist men inte minst, hur sköter man de olika grässorterna.

Boken avslutas med utförliga tabeller om lämpliga gräs för olika situationer, listor på de (engelska) namnen, en mycket omfattande alfabetiskt tabellguide om gräsarter med sina namnsorter innehållande höjd och bredd, utvecklings- och blomningstid och härdighet. Vidare finns förslag på var man kan se grästrädgårdar och köpa gräs (i England).
Den amerikanska zonkartan visar härdigheten för de olika gräsarterna. Boken avslutas med en innehållsförteckning.

Sammantaget en "gräsligt" instruktiv och bra bok i ämnet.

The Plantfinder's Guide to Ornamental Grasses
  Titel:
The Plantfinder's Guide to Ornamental Grasses
Författare:
Roger Grounds
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Timber Press
Utgivningsår:
2002
ISBN:
0-88192-566-7

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB