Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Året om i trädgården

Ibland kan det vara svårt att veta vad som ska göras i trädgården. Ofta läser man att vissa saker ska göras vid en särskild tid på året, men när man väl står där i färd med att plantera eller beskära kan det vara svårt att veta om det verkligen är rätt tidpunkt. Då kan det vara bra att ha en bok att titta i och det är precis vad "Året om i trädgården" är till för. I den kan man läsa precis vad som ska göras månad för månad.

"Året om i trädgården" är ursprungligen en norsk bok och tidsangivelserna stämmer nog ganska bra överens med mellersta Sverige, de norra och södra delarna av landet kan börja lite senare respektive lite tidigare med det som står beskrivet i boken.

Mona Lande vill att trädgårdsarbete ska vara roligt och kreativt och undviker därför pekpinnar och skriver hellre kan än ska.

Varje månadskapitel är fullt av olika tips, dels med sådant som bör göras varje månad men också med mycket annat som kan vara intressant att veta. Innehållet i boken är hämtat från trädgårdsböcker, det norska trädgårdssällskapets tidskrift och Mona Landes egna erfarenheter.

Man kan läsa om beskärning, sådd, gräsmatteskötsel och annat som man förväntar sig av en sådan här bok, men också mycket annat som hur man gör för att få extra tidig potatis, lämpliga växter för allergiker, olika förökningsmetoder m.m.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Det finns mycket att läsa i "Året om i trädgården" och mycket av det har man nytta av i trädgården medan annat bara är kul att veta. Bilderna i boken är vackra om än inte så många.

Året om i trädgården
  Titel:
Året om i trädgården
Författare:
Mona Lande
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Forum
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9137115804

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB