Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Perenner, Sommarblommor och lökväxter, Rosor och Blommande buskar och klängväxter

Perenner, Sommarblommor och lökväxter, Rosor och Blommande buskar och klängväxter är fyra böcker skrivna av Britta Tingdal.

Böckerna följer samma upplägg med en inledning som tar upp allmänna råd om plantering, sådd och skötsel för att sedan följas av en alfabetisk uppslagsdel med de olika växterna sorterade efter de latinska namnen.

Alla beskrivna växter finns med på bild och har en bra beskrivning. Utöver beskrivningen får man veta lämplig placering, växternas krav och annat som kan vara intressant att veta om just den växten. Där ges också flera sortförslag om där finns fler sorter än själva arten. Något man dock kan sakna lite i böckerna är en inspirationsdel.

Perenner
Perenner innehåller ett urval av odlingsvärda perenner. Indelningen är gjord efter blomningstid, vilket är lite ovanligt men användbart ibland. Det kan förstås också ställa till det för en ibland eftersom man inte kan leta med hjälp av de latinska namnen, utan man får leta i registret i slutet av boken. För varje växt får man veta lämpligt planteringsavstånd, odlingsbetingelser, förökningsmetoder och annat som kan vara bra att veta. Ofta ges också olika sortförslag. I slutet av boken kan man slå upp vilka växter som passar för olika förutsättningar.

Sommarblommor och lökväxter
I Sommarblommor och lökväxter finner man många odlingsvärda växter. Boken är uppdelad i två delar med sommarblommor och lökväxter var för sig. Växterna är ordnade efter de latinska namnen, vilket gör det lätt att hitta. Innan man kommer in på själva uppslagsdelen får man lite allmänna råd om sådd av sommarblommor och plantering av lökväxter. För varje växt får man utförliga odlingsråd och förslag på olika sorter.  För sommarblommorna anges också lämplig förökningsmetod.

Rosor
I Rosor delar Britta Tingdal med sig av sina personliga favoriter. Man får förslag på många olika rosor att ha i sin trädgård men det finns förstås många fler rosor som är odlingsvärda än vad som anges i boken. Britta Tingdal skriver själv att "boken är tänkt som en introduktion till rosornas fascinerande värld". Utöver olika sortförslag får man en bra beskrivning av hur rosor bäst sköts. I slutet av boken får man utöver ett namnregister även förslag på några rosenträdgårdar att besöka.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Blommande buskar och klängväxter
Slutligen i Blommande buskar och klängväxter får man förslag på trevliga buskar och klängväxter att ha i sin trädgård. Lite om jordförbättring och beskärning tas också upp. Till varje växt ges olika sortförslag och lämplig jord att plantera i. I slutet av boken är de olika växter uppradade efter en mängd egenskaper, vilket är till stor hjälp när man letar efter en växt till en speciell växtplats.

Tack vare att böckerna är uppdelade i olika områden kan man välja den bok inom just sitt intresseområde. Böckerna är dock relativt billiga och man kan kosta på sig att köpa alla i serien om man är intresserad av alla områdena.

Perenner
  Sommarblommor och lökväxter
  Rosor
  Blommande buskar och klängväxter
  Titel:
Perenner, Sommarblommor och lökväxter,
Rosor
Blommande buskar och klängväxter
Författare:
Britta Tingdal
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
SEMIC
Utgivningsår:
1996
ISBN:
9155210740
9155210783

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB