Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odlingslott och koloniträdgård

Odling till nytta och prydnad i den lilla trädgården

"Odling till nytta och prydnad i den lilla trädgården" är underrubriken på omslaget. Säkert kan den här utmärkta boken vara till nytta även i den större trädgården, gissar jag.

Det är synd att man brytt sig så lite om utformningen och sammanställningen av text och bilder. Utseendemässigt är det inte något storverk precis. Visst, innehållet är det viktigaste, men nog är det roligt om det också är vackert utformat.

Caroline Foley är engelsk journalist och figurerar i flera av de otaliga engelska trädgårdsmagasinen. Översättningen står Monica Norberg för. Det märks att man tänkt till och uppmärksammat eventuella skillnader för svenska förhållanden. Jag har inte hittat något ställe där man missat klimatgränser eller bestämmelser, det är bra.

Fortsättningsvis berättar man om hur projekt ska läggas upp och bearbetas. Det verkar mycket gediget och väl underbyggt med faktarutor och bra, tydliga bilder och teckningar. Som regel är det väl grönsaker som ligger odlaren varmast om hjärtat och man får verkligen hjälp på traven med många förslag och know how. Jord och gödsling utreds ordentligt, likaså sjukdomar och skadedjur i kapitlet vitsigt kallat Förbrytarregistret!

Skötsel- och odlingstips får man på köpet överallt.

Örter och blommor får inte särskilt mycket utrymme, de blir bara ett komplement till de dekorativa grönsakerna som visst kan vara både röda och violetta!

Något utrymme får också bärbuskar och fruktträd.

Avsikten är tydlig: att vägleda de som bara har en liten odlingslott att tillgå, där det är viktigt hur man lägger upp arbetet och fördelar utrymmet och där tycker jag man har lyckats utomordentligt. Ett litet minus i alla fall: en sådan här bok tar man väl gärna med sig ut i trädgården. Synd att det är ett så otympligt format.

Odlingslott och koloniträdgård
  Titel:
Odlingslott och koloniträdgård
Författare:
Caroline Foley
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Valentin
Utgivningsår:
2004
ISBN:
91-7233-116-X

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB