Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odlarglädje i uterum och på balkong

"Odlarglädje i uterum och på balkong" är en trevlig bok som man kan ha mycket glädje av i fall man funderar på att odla lite ovanligare växter. I den boken beskriver Åke Truedsson hur man odlar många av de växter som inte klarar sig utomhus på våra breddgrader. Det är en personligt skriven bok och i ett kapitel kan man läsa om ett år i Åke Truedssons eget uterum, vilket är trevlig läsning. Boken innehåller dessutom många vackra bilder.

Ett par små kapitel handlar om jord, krukor, växtskötsel och skadedjur. Den största delen av boken består av beskrivningar av de växter som är lämpliga att odla i ett uterum. Varje växtsort beskrivs utförligt med i stort sätt allt man behöver veta. Beskrivningarna omfattar allt från sortval och skötsel till förökningsmetoder. Alla växterna som beskrivs finns även med på en eller flera bilder. Växterna är uppdelade i tre kategorier. Fruktträd, blommor och kryddväxter. Bland fruktträden kan man läsa om lite vanligare växter som citrusfrukter, fikon och kiwi, men även ovanligare växter som guava och persimon beskrivs. Bland blombeskrivningarna finns bland annat kamelia, jasmin, orkidé, spikklubba och tillandsia beskrivna. Kapitlet med kryddväxter är kort och ger en allmän beskrivning av kryddväxtodling i uterum.

I boken finns även en kort beskrivning av hur man bygger ett uterum och glasar in en balkong. Även om inte beskrivningen är heltäckande så får man en bra uppfattning av vad som krävs och vad man bör tänka på. Boken kan nog ses som en bra investering om man funderar på att bygga ett uterum eller glasa in balkongen för att odla exotiska växter.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Odlarglädje i uterum och på balkong
  Titel:
Odlarglädje i uterum och på balkong
Författare:
Åke Truedsson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur
Utgivningsår:
1997
ISBN:
9127349330

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB