Odlarens kokbok
Vi är många som odlar ätbara saker i våra trädgårdar, men ibland vill inte inspirationen infinna sig när man ska laga någonting gott av det egenodlade. Eller så har man fått alldeles för mycket skörd och kommer inte på vad man kan göra av allt.
Där kommer denna läckra kokbok till hjälp med förslag på olika sätt att använda sina bär och grönsaker. Den tar upp de vanligaste grödorna i våra odlingar.
Boken är indelad efter råvara och följer odlingsåret. Den startar med en kort beskrivning på olika grödor och sedan kommer våren med primörerna rabarber och sparris. Naturligtvis ska vi göra en rabarberkaka att börja med!
Sedan kommer försommaren med läckra recept på jordgubbar, hallon, vin- och krusbär.
Högsommaren för med sig zucchini, mangold, ärter och bönor, lök, tomat, gurka och fänkål.
På hösten kulminerar skörden med ännu mer grönsaker plus äpplen och plommon.
På vinter när det inte finns något att skörda, kan man alltid drömma sig bort till sommaren med hjälp av de vackra, läckra bilderna och laga på det man sparat i källaren och frysen.
Boken avslutas med ett tydligt register på alla recepten.
Ett bra julklappstips till den som odlar ätbart i sin trädgård!
Odlarens kokbok
Titel:
Odlarens kokbok
Författare:
Charlotte Jenkinson & Susanne Almers
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
W&W
Utgivningsår:
2006
ISBN:
91-46-21388-0
Läs också Fester & Bufféer