Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odla orkidéer del 6

Faktagranskare Uno Åkerö

Dendrobium
sidan 5 av 5

Dendrobium kingianum
Detta är en liten rolig orkidé som inte är speciellt vanlig i handeln, eller i odling. De få plantor som funnits i handeln har oftast kommit från numera vilande Åkerös orkidéer i Västervik, som odlade en hel del av dessa underbara små orkidéer.
Plantan blir, utan blommor, mellan 7 och 20 cm. stor, och har 1,5 cm, breda, och 5 - 10 cm. långa blad, 3 - 5 på var bulb. Denna art växer mycket snabbt, och på bara några år kan den fördubbla sig, i storlek. Den ger också många keikis, småplantor som växer på den stora plantan, och dessa kan man efter ett par års ta bort och odla för sig.

Du odlar bäst Din Dendrobium kingianum i ett något soligt fönster, med en lätt skuggning under våren, sommaren och hösten. Temperaturen bör vara låg, speciellt under hösten/vintern, då plantorna vilar. Denna låga temperatur stimulerar plantorna att bilda knoppar...

Vatten tycker den om, i alla fall under sin tillväxt, så vattna när plantan börjat torka upp, och göd varannan gång Du vattnar, under sommaren. Under vilan ger Du nästan inget vatten.

Blommorna, som är lila-vita, kommer under vintern, mellan jul och påsk, och sprider en underbar väldoft kring sig.

Visst, Dendrobium är lite svårare att odla än t.ex. Phalaenopsis, Brudorkidéen, men den är ändock värt det relativt lilla besvär det innebär att odla den. Så prova...

Tillbaka 1 2 3 4 5


Dendrobium superbum

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB