Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Odla i krukor och lådor

Bokförlaget Rabén Prisma har hitintills publicerat två böcker i denna inspirerande trädgårdsserie med steg-för-steg-beskrivningar inom respektive område. För egen del hoppas jag att förlaget publicerar ytterligare böcker i serien, för de är både inspirerande och praktiska.

Författaren till de här båda böckerna är trädgårdsdesigner och presenterar sina arbeten i en mängd erkända tidskrifter som tex Interiors och Garden Illustrated. Dessutom har han skrivit böckerna The Garden as Theatre och Formal Gardens.

Idén att publicera böckerna med steg-för-steg-beskrivningar och utvikbara siduppslag är en bra idé. Påminner lite om samla-kort-principen, men när man prenumererar på tex. trädgårdskort får man även de kort-avsnitt som kanske inte intresserar en så väldigt mycket eller kort-avsnitt som behandlar ett område som överhuvudtaget inte är lämpligt för din balkong eller trädgårdstäppa. I den här serien böcker får du ett komplett avsnitt som behandlar ett ämne i form av 20 projekt i vardera bok.

Skapa en örtagård
Alla de 20 förslagen till att skapa en örtagård som boken innehåller kan du naturligtvis åstadkomma på en villa/radhus-tomt men många av dem kan du även åstadkomma på en bakgård, en balkong eller t.o.m på en fönsterbräda. Alltså har vi alla behållning av att läsa boken.

Att odla örtkryddor gör man för att ha dem i matlagningen, att ha dem för medicinskt bruk men man skall inte glömma att de flesta örtkryddor dessutom har vackra blommor och ett underbart bladverk. Örtkryddorna är alltså en förening mellan nytta och nöje!

Författaren ger exempel på hur du kan stamma upp en rosmarinplanta och figurklippa den. Den blommar med underbara lila blommor och planterad i en lerkruka med en krans av penséer intill stammen utgör den ett minst lika vackert blickfång som traditionella krukväxter. På ut-vik-sidan får du beskrivet steg för steg hur du klipper och formar växten.

Du får förslag till örtagårdar med färg eller doft som tema, utförliga beskrivningar på hur du förbereder rabatten, väljer örter, planterar och hur du vårdar och underhåller den.

Du får också lite kul tips om hur du snickrar en kryddspaljé av grenar eller slanor för att torka dina kryddor, komponerar en nyttig och vacker balkonglåda full med örter eller helt enkelt har kryddorna i olika lerkrukor på trappan eller balkongen.

Kort sagt här finns någonting för de som vill satsa stort på en örtagård och för de som vill göra något nyttigt och kul, snabbt och enkelt.
Odla i krukor och lådor
Den här boken innehåller också mängder med kul och inspirerade uppslag. Du får beskrivningar på hur och vad du kan plantera i som tex. korgar, cementrör, tunnor mm, hur du komponerar snygga grupplanteringar, formklipper och stammar upp växter.

Du får fullständiga beskrivningar på hur du bygger en träobelisk, en spaljé, murar en planteringslåda och målar krukor och cementrör.

Alla uppslagen är illustrerade med vackra fotografier på det färdiga resultatet och beskrivningarna om hur du bygger och planterar är mycket lättfattliga med tecknade bilder.

Skapa en örtagård
  Titel:
Skapa en örtagård
Författare:
George Carter
Bandtyp:
Spiralinbunden
Förlag:
Rabén Prisma
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9151832798

Odla i krukor och lådor
  Titel:
Odla i krukor och lådor
Författare:
George Carter
Bandtyp:
Spiralinbunden
Förlag:
Rabén Prisma
Utgivningsår:
1998
ISBN:
915183278X

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB