Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgård för nybörjare

Trädgård för nybörjare vänder sig till "oss som vill ha en fin trädgård men inte kan eller hinner så mycket". Författarinnan skriver i inledningen att "det gäller att sortera mellan arbetsuppgifterna i trädgården och ta reda på vad som är nödvändigt att göra och vad som bara är tradition!" Det är verkligen härliga ord att läsa för dem som jobbar heltid, har småbarn och ett hem som skall skötas samtidigt som man gärna vill ha en prunkande trädgård i toppskick.

Inledningsorden i Trädgård för nybörjare gör att jag genast börjar läsa boken från pärm till pärm. Det tar i och för sig inte så lång tid eftersom boken bara innehåller 123 sidor men det är väl använda sidor. Boken är indelad i små kapitel om cirka 2-4 sidor vardera som i sin tur behandlar ämnen som Gödsling, Komposten, Redskap, Växter, Beskärning, Lökväxter, Perenner osv. Till varje kapitel finns det kortfattade tips- och faktarutor vilket var toppen för att sammanfatta kapitlet. Boken är också rikt illustrerad med fotografier och teckningar.

Trädgård för nybörjare lär oss också att det kräver mycket mindre arbete att följa med naturen i stället för att kämpa mot den. Att envisas med att planera de växter som man tycker är vackrast på platser som inte är lämpliga för att växten skall trivas är bara jobb. För att växten skall vara lättskött måste den trivas och man måste kanske tänka om ibland.

Trädgård för nybörjare är en bok som jag verkligen kan rekommendera till de flesta vanliga trädgårdsinnehavare. Boken är lättsamt skriven med handfasta råd och tips och kan vara till nytta och nöje både för de som "blivit med trädgård" nyligen och de som haft trädgård i flera år.


Trädgård för nybörjare
  Titel:
Trädgård för nybörjare
Författare:
Inger Palmstierna
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
LTs Förlag 
Utgivningsår:
1998
ISBN:
9136033782

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB