Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt, nyttigt och roligt!

Det kommer ständigt nya kul och fiffiga grejer att ha i trädgården och på altanen eller balkongen. Det kommer också nya smarta produkter till odling. Här har jag plockat ett litet urval av allt det nya.

Av Sylvia Svensson Alla bilder är tillverkarnas egna.

Garden Girl firar 5 år och lanserar en rosa trädgårdsbyxa i samarbete med Rosa Bandet!

– Som ett sätt att visa vårt samarbete med Rosa bandet har jag designat vår jubileumsbyxa i en härlig rosa färg. Jag har valt ett tufft canvastyg och självklart finns alla våra smarta funktioner i byxan såsom stretchkilar, verktygsfickor, knäfickor för knäskydd och mobilficka som även passar till smart phones.” förklarar Petra som är designer och en av grundarna till Garden Girl.

En rolig ”Romeo- och Juliabalkong” är en helt ny produkt från Lindform. Den är 33, 5 cm hög, 21,5 cm bred och 14 cm djup, så den passar att användas både som fågelbord på vintern och som ampel till en hängande växt på sommaren! Pris i butik kommer att vara ca 499 kr. Därifrån kommer också vackra lanterner att hänga upp i trädgården eller på altanen. Finns i olika färger.

Bedårande klockor i keramik säljs till våren i Bo Grönt-butikerna. Höjd 8,5 cm, hängande på pinne. Ljuvliga att ha som prydnad i större krukor! Priset blir ca 30 kr.

Nelson Garden har gjort flera bra produkter för odling på en balkong eller altan. Tyvärr inga priser tillgängliga ännu. Deras produkter säljs i större Garden Centers. Några exempel kommer här:

I denna utmärkta pallkragedrivbänk går det att så betydligt tidigare och allt växer till sig snabbare. Man kan stapla flera pallkragar på varandra för att få lagom höjd

På en balkong finns inte så många kvadratmeter, men det går att få plats med mycket växter med hjälp av den nya, dekorativa växttrappan från som är endast 55 cm djup och därför tar minimalt med utrymme.

Vackert växthus av barrträ och isolerplast med ställbar ventilationslucka. Perfekt till balkong och terrass. 69x49x120 cm.

I serien Giva BioBact ingår sedan tidigare växtnäring särskilt framtagen för att passa krukväxter, balkonglådor, grönsaksland och blomsterrabatter. Nu lanseras även en växtnäring för tomater. Hemligheten bakom riktigt fina tomater är som bekant mycket sol och vatten, bra jord – och näring. Pris ca 50 kr.

Grow-in-bag är ett smart sätt att odla plantor. Den innehåller en innersäck i svart plast och en snygg rottinglåda som döljer plasten.

Bayer Garden har också en serie nya produkter mot diverse skadegörare i trädgården. Som ex. visas Natria insektsmedel i koncentrat. Utrotar bladlöss, trips, mjöllöss, spinnkvalster och andra typer av skadeinsekter genom fysikalisk verkan. Medlet går att använda vid ekologisk odling. Rek ca. pris: 190 kr/ liter.

”Urban Garden” från SMD Design är nya planteringslådor med justerbar längd, vilket innebär att du kan skräddarsy din odling helt efter vilket mått du har på din balkong eller terrass. Den stora med maxlängd kostar 1595 kr, tillhörande 1 meter hög spaljé kostar 400 kr. Säljs bl.a. av Balkongshoppen

Med Odlingsbänk på ben är det enkelt att skapa en liten köksträdgård på balkongen eller terrassen. Eftersom Odlingsbänken är tillverkad av värmebehandlat trä och inte innehåller några impregneringsmedel, är den ett bra val för ekologisk odling. Ca pris 1795 kr.

Dyr men mycket snygg och hållbar Odlingsvitrin tillverkas av Hasselfors Garden. Den har man glädje av i många år. Pris ca 6995 kr och säljs via större Garden Centers.

Kravmärkt grönsaksjord finns på olika håll, bl.a. denna från Hasselfors. Pris ca 79 kr/ säck.

Odlingsetiketten AB säljer två slags fiffiga växtstickor: Grovisa - 127x16 mm och Växtvisa - 210x30 mm. Stickorna är gjorda av 2,5 mm tjock, återvunnen miljöplast och går att återanvända.

Larsviken har roliga sorter av sättpotatis i småpåsar. Årets Potatis brukar väljas varje år. En del av deras sortiment finns i plantbutikerna, men man kan även direktbeställa: Larsviken

En rolig chappy chic-stege att hänga amplar mm i! 399 kr. Finns i Blomsterlandets butiker från vecka12.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB