Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Skånska Smaker

Skånska Smaker - från jord till bord

Helgen den 16-17 september kommer skånska odlare och matproducenter till Skansen, Stockholm. På Bollnästorget kommer det att bli marknad med försäljning och skördefest med läckerheter från de skånska fälten och växthusen.

Skånska odlare och matproducenter presenterar läckerheter från de skånska fälten och växthusen. Det blir försäljning av lokala läckerheter, provsmakning och möjlighet att "prata mat" direkt med odlarna. Här finns mycket kunskaper om hur råvarorna ska tas om hand på bästa sätt.

Medverkande är Larsviken och Vikentomater från Kullahalvön och Mjuk & Gott - Österlenkryddor från Södra Skåne/Österlen, samt Olof Viktors i Glemmingebro.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Larsviken odlar potatis och grönsaker. Det kommer att finnas en mängd olika sorters potatis till försäljning, men även lite mer annorlunda grönsaker som djungelgurka eller aubergine, allt egenproducerat. Larsvikens Potatiskrisp som framställs av egenodlad potatis är en annan delikatess som kommer att finnas med på Skansen.

Vikentomater har under året odlat som mest 35 olika sorters tomater. Upp till Skansen kommer man att ta med ett 20-tal sorter till provsmakning och försäljning. Tomatintresset är på topp och kunskapen om hur man bäst tar till vara de olika tomatsorterna är enorm.

Mjuk & Gott - Österlenkryddor odlar blad- och frökryddor. Läget på Österlen är ypperligt med långa ljusa dagar och milt klimat. Här kommer att finnas torkade örter i vackra burkar, men även smaksatt vinäger, örtsalter och teer gjort av örter.

Det kommer även att finnas senap , rapsolja och olika rapsoljeprodukter, honung, marmelader och inte minst skorpor och annat gott från Olof Viktors i Glemmingebro.

Bollnästorget, Skansen,
16 - 17 september kl 11.00 - 16.00


Skånska Smaker

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB