Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nytt och färgglatt med sommarblommor!

Sommarblommor är som smågodis i trädgårdsbutiken. Till rimliga priser kan vi plocka hem och plantera många olika sorter i krukor och rabatt och njuta av färggrant nyskapande.

Av Katarina Kihlberg

Fleråriga, stora och kostsamma växter bör vi välja med omsorg och eftertanke. De ingår i vår långsiktiga planering av trädgården eller balkongen. Sommarblommor däremot kan vi ta till oss mer spontant och välja färger, former och blommor som vi är sugna på just precis nu. Vi vågar blanda mer vilt och hitta nya personliga och livfulla arrangemang.

Dansar en sommar!

Sommarblommor kan definieras på lite olika sätt men i princip menar vi blommor som i Sverige sås, blommar, sätter frö och dör på en säsong. Du kan enkelt så många sommarblommor själv eller köpa färdiga, relativt billiga plantor i trädgårdshandeln. Ett mycket sympatiskt kännetecken för många sommarblommor är att de är osedvanligt färggranna, de blommar i överflöd hela sommaren och en bit in på hösten och de är lätta att sköta.

Från färgsättare till räddare i nöden

Du kan måla din balkong med sommarblommor! När grunden är klar med de lite större växterna, kanske en kryddhörna, någon klätterväxt och möblerna gör sommarblommorna entré och skapar det där härliga extra. Du kan plantera låga sommarblommor i kanten på större krukor tillsammans med perenner, kryddväxter och prydnadsträd eller sätta dem i egna krukor och placera i en färgsprakande grupp eller lite varstans som glada klickar bland det övriga gröna.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

I rabatten är sommarblommor utmärkta räddare när du inte vet riktigt hur du vill ha det ännu. Testa först med sommarblommor och se vilka färger och former som gör sig bäst innan du lägger pengar på fleråriga växter. Sommarblommor kan också vara första hjälpen för dig som ska vara bortrest under sommaren. Plantera sommarblommor i krukor nu på våren, njut av de fram tills du åker och unna dig att ersätta det som har vissnat med nya fräscha exemplar när du kommer tillbaka. Kanske nya sorter, nya färger.

Ansa, vattna, gödsla!

Sommarblommor är rätt anspråkslösa. Men vatten måste de så klart ha, rikligt en varm sommar. Gödselvattnar du regelbundet blommar de mer, bra gödsel finns att köpa på flaska. Ansa regelbundet bort vissna blommor för så lång blomning som möjligt. De flesta sommarblommor älskar sol men det finns sorter även för halvskugga och skugga.

10 fina sommarblommor för kruka och rabatt!

Lejongap: Blommar juni-oktober i soligt läge. Finns i många olika höjder och i alla tänkbara färger. Ageratum: Blommar juni-september i sol till halvskugga. Finns i många olika höjder i blått, lila, rosa, vitt och tvåfärgat. Blåvinda: Blommar juni-oktober i soligt läge. Höjd 25-30 cm. Mängder av blommor i blått, vitt och rosa.
Blomstertobak: Blommar juni-september i sol till halvskugga. Höjd 30-60 cm. Blommar i vitt, rosa, lila, rött, lime och tvåfärgat. Lobelia: Blommar juni-oktober i sol till skugga. Höjd ca 35 cm. Finns från klaraste blått till lila, rosa och vitt. Petunia: Blommar juni-september i soligt läge. Höjd 15-30 cm. Finns idag i mängder av färger, former och storlekar på blomman. Svartöga: Blommar juli-september i soligt läge. Klättrar till en höjd på 2 meter. Finns i alla nyanser av tegelrött, laxrosa, aprikos och crèmegult med ett mörkt öga i varje blomma. Trädgårdsverbena: Blommar juni-september i soligt läge i alla tänkbara färger. Höjd 25 cm. Sommarmalva: Blommar juli-september i soligt läge. Finns i flera olika höjder med klara fina och mängder av färger på blomman. Nemesia: Blommar maj-september i soligt läge. Höjd ca 30 cm. Färgspektrat är brett med nyanser av orange, gult, rosa, blått, rött och vitt.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB