Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Lyckliga Lotta och Pensé

  • Trädgård
Månadens Blomma i mars - Lyckliga Lotta och Pensé

En ny blomstrande månad har vi framför oss och butikerna fylls ständigt på med fräscha växter som vi går och längtar efter. Ett par produkter som vi lägger fokus på under mars månad är Lyckliga Lotta och Pensé.

Den lyckligt färgstarka Lottan
Lyckliga Lotta heter på latin Impatiens Nya Guinea. Nya Guinea får oss att tänka på den starka hettan med olika färger som råder i klimatet i Karibien. Lyckliga Lottan finns tidigt under våren för användning inomhus. Senare under våren och sommaren går det utmärkt att använda den utomhus. Lyckliga Lottan finns i hela färgskalan från vitaste vitt, tvåfärgat och till mörkaste purpur. Det är en blommande krukväxt som verkligen passar för personer som älskar att pyssla med blommor. Att plocka bort vissna blommor och blad och att hålla koll på vattningen är lite av en förutsättning för att den här ska trivas.

Penséer
En klassiker i många varianter som skänker mycket glädje. Det här blir något välkomnande att göra entrén vacker med. Violer tål mycket när det gäller temperaturer så deppa inte ihop om plantan råkar ligga över krukkanten en kylig vårmorgon. Så snart temperaturen stiger reser sig pensén åter mot himlen.

Är pensén den första plantan du planterar ut utomhus efter vinterns kyla så har du säkert plockat fram en och annan kruka från vinterförvaringen. Kolla så den är ren och köp också en planteringsjord som är avsedd för ditt ändamål. Jorden man ska plantera sina växter i är en stor bidragande orsak till om du lyckas. Om du använder fel jord blir resultatet sämre och du tröttnar förmodligen på det dåliga resultatet.

Lycka till med månadens blomma i mars!

Läs mer:
De kalla färgtonerna som värmer hjärtat
Så sköter du växterna

    

Sammetsröd Lyckliga Lotta
Sammetsröd Lyckliga Lotta

Vit Lyckliga Lotta
Vit Lyckliga Lotta
Foto: Blomsterfrämjandet
Hörnhems

Matrix Blue Frost
Matrix Blue Frost

Matrix Morpheus
Matrix Morpheus
Foto: Blomsterfrämjandet
Weibulls