Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lundens skugga

”Lunden är för oss alla, och då tänker jag nog mest på nordbor, den ljuvligaste platsen”. Så säger författaren Hannu Sarenström i början av sin underbara bok "Lundens skugga" och det är ju så sant!

Av Sylvia Svensson

Lundens skugga

Här växer trädgårdens vackraste blommor Text och foto: Hannu Sarenström Norstedts 2013, ISBN 978-91-1-303808-7

Boken Lundens skugga med undertiteln Här växer trädgårdens vackraste blommor är som ren poesi även om den förstås också är en klok bok om växterna som trivs i den halvsoliga eller halvskuggiga lunden, under de skira lövträdens kronor.

Hannu bjuder på idéer om hur du kan göra en egen lund. Det finns förslag om samplanteringar och råd hur du ska sköta växterna i lunden, samtidigt som han berättar på det måleriska Hannu-sättet om sin egen trädgårdslund och växterna i den under alla årstider.

Det är klart att en lund är som ljuvligast från den tidiga våren när de första vårblommorna blommar under de ännu kala träden till hänryckningens tid som kommer med ytterligare vårblommor i håret.

Via den körbärsblommiga försommaren vandrar han vidare till den magnoliafyllda, tidiga sommaren med sina aklejor och frilandsorkidéer.

Sommarens upplevelsevila med ett grönare tillstånd förbereder läsaren för sensommarens mogna prakt med liljor och höstanemoner och ännu senare till höstens färgprakt med alla flammande löv och höstblommande lökväxter.

Den här boken har allt man kan önska sig av såväl författarens egna, ljuva bilder som hans underbara text. En skön bok att ha framme på bordet under vintern, den får vårlängtan att eskalera och bli ännu intensivare.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB