Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lugn sommar i trädgården

Lugn sommar i trädgården

Vill man njuta av en skön sommarledighet utan att behöva ägna allt för mycket tid i trädgården finns det en del man kan göra för att underlätta arbetet och ändå ha en prydlig trädgård.

Något som återkommer under hela sommaren är gräsklippningen. Den vill man kanske slippa för att i stället ägna tiden åt hängmattan. En bra metod för att slippa klippa gräset är att göra blomsteräng av gräsmattan.

Blomsteräng
För att få gräsmattan att likna en blomsteräng kan man planetera lite vallmoplantor, prästkragar, lupiner, klint eller vad man nu får tag på. För att inte gräset ska växa alltför mycket och kväva blommorna ska man inte gödsla. När blommorna har vissnat slår man ängen och förhoppningsvis är där ännu mer blommor nästa sommar. För att det ska vara lättare att gå kan man klippa gångar i gräset där man brukar gå.

Klippt gräsmatta

Vill man ha en klippt gräsmatta men som ändå är enkel att sköta kan man låta gräsklippet ligga så slipper man samla upp det. Gräsklippet gödslar också gräsmattan om man behöver inte tänka på gödslingen. Blir det torka ett tag så är det ingen katastrof att gräset blir gult, det hämtar sig så snart det börjar regna. Utöver tiden man sparar genom att låta bli att vattna sparar man tid på att slippa klippa gräset eftersom det växer mindre vid torka.

Rabatter
Rabatter med vackra blommor vill man naturligtvis ha att njuta av, men det tråkiga arbetet med att rensa ogräs vill man förstås gärna slippa. När man rensat bort ogräset kan man täcka marken med gräs, löv eller täckbark. Samtidigt som det försvårar för ogräset att få fäste gör det att markfuktigheten bevaras och man behöver inte vattna så ofta. Att plantera något marktäckande är en ännu bättre metod och dessutom vackert. Det gäller att minimera arbetet men ändå se till att det är snyggt i rabatterna. Då blir där mer tid att ta det lugnt och njuta av sommardagarna.

Trädgårdar
Har man tid över finns det mängder med fina trädgårdar i Sverige att besöka. Gör ett besök på närmaste turistbyrå, det finns ofta mycket att se utan att man behöver åka särskilt långt. På många ställen kan man även fika och köpa växter med sig hem. Oavsett vilket så är det väldigt inspirerande och avkopplande att besöka vackra trädgårdar. Att besöka loppmarknader, auktioner och sopvaruhus kan också vara väldigt givande. Ibland kan man göra ett fynd och komma över något spännande att plantera i. Det är bara fantasin som begränsar och man kan ju även hitta något vackert föremål att bara ha i trädgården för sin egen skönhets skull.

Mer att läsa:
Ogräs Introduktion
Gräsmattan - Vårstädning & Klippning
Täckodling
Gräsklippstäckning
Ogräsbekämpning

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB