Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

The Little Book of Little Gardens

Det finns ibland ställen där jag önskar att jag kunde sätta en blomma, en buske eller till och med ett litet träd för att försköna platsen. Den här boken, The Little Book of Little Gardens, handlar om just det - oväntade och roliga, små planteringar!

Av Sylvia Svensson

The Little Book of Little Gardens

Text och foto: Steve Wheen 2012 Dokument Press & Steve Wheen, ISBN 978-91-85639-56-0

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

The Little Book of Little Gardens är en mycket munter liten bok om små så kallade guerilla gardens i västra London. Den internationella trenden ’Pot Hole Gardening’ går ut på att man gör roliga, tillfälliga planteringar på små, tomma jordplättar i stan, i första hand potthål i gatan, där några stenar har försvunnit eller där ytbeläggningen på små ytor på annat sätt har gått sönder.

Steve Wheen, den australiensiskfödda londonbon som har gjort planteringarna och fotograferat tillsammans med några vänner samt skrivit boken, är känd över världen som The Pothole Gardener för sina inspirerande trädgårdar i stadens luckor.

Över 93 härliga sidor visar Steve Wheen på varje uppslag dels den lilla planteringen i detalj, dels i miljö så att du får en uppfattning om hur liten planteringen verkligen är.

The Little Book of Little Gardens är skriven på engelska fast det är bara lite text, det är bilderna som är det roliga och inspirerande. En kul julklapp till en humoruppskattande trädgårdsvän, kanske?

Boken finns att köpa hos vissa bokhandlare från mitten av november och hos Adlibris. Finns även hos förlaget: www.dokument.org

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB