Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lisebergs och Göteborgs Jul

På Liseberg är det fullt med julstämning från och med veckoslutet 16.11 och fram till dagen före julafton. Den årliga Julmarknaden, som funnits sedan sekelskiftet 2000, har också öppnat i fredags för åttonde året i rad i allt större omfattning.

Den gigantiska "granen" tändes och strålar nu över staden, den syns på långt håll. På Liseberg är det nästan 5 miljoner juleljus och 6,5 km grangirlang har hängts upp på husfasaderna! Dessutom har 800 julgranar placerats ut runtom i parken.

Julstaden Göteborg tjuvstartar också och tänder juleljusen på den 3,4 km långa sträckan från Liseberg till Kanaltorget och Stenpiren. Senare kommer fler julinstallationer att tändas i stan och ljusshowen Julens magiska under visas på fasaden på Konstmuseet på Götaplatsen. Allt detta blir en syn som heter duga.

Inne i Lisebergsparken är det full aktivitet under helgerna. Det finns en skidbacke och en isbana där man kan pröva sina konståkningskunskaper och där isshowen Kapare, kaniner och kusligheter visas.

Självklart finns det en gammaldags julmarknad som bjuder på allt man kan önska sig för julmat och annat juligt. Det finns ett 80-tal bodar och butiker i Baldersområdet och längst Tyrolenstråket. Man har också ett helt område för Lappland med olika kåtor och en väldoftande bagarstuga. Man säljer tunnbröd, souvas, renköttsprodukter, smycken m.m.

Design- och konsthantverksmarknaden uppe i Lisebergstornet lockar med fina julklappar. Några härliga åk kan man också få, för en del av attraktionerna är i gång - allt till tonerna av julmusik och doften av glögg och brända mandlar.

Julsångerna är välrepresenterade i år också. På Fru Lisens Vind är det en sångföreställning för alla barn. På Balderscenen kan man lyssna på körsång och uppträdanden. Och så kan man delta i allsång med Jullotta, Lotta Engberg med olika gästartister, i år också.

I Kållerados stationshus har tomtarna fått en alldeles egen värld. Här kan man se hur de förbereder sig för julen.

Även självaste Tomtefar är på plats för att ta emot önskelistor från såväl stora som små.

Och vill man bli skrämd, kan man smyga in i Spökhotellet Gasten, där ljuva Lucia och snälla Tomtefar inte alls är sig lik...

Den stora, vackra julkrubban med figurer i naturlig storlek finns till beskådande inte långt därifrån.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Det finns också en flock lurviga renar från Arjeplog i Lappland, som i år har fått en egen inhägnad. Man kan få åka pulka (på hjul i brist på snö!) som renen drar och man kan kanske få klappa och titta på de övriga renarna.

Nordens Ark med sin Lantgård bjuder också på klappvänliga djur: söta gotlandskaniner, långhorniga jämtgetter, värmlandsfår och svarthönor. Dessutom har de en Vild avdelning, där djuren dock är så där lagom vilda.

Restaurangerna bjuder på dignande julbord. Isbaren, döpt till Liseberg Ice Gallery & Bar, har fått en egen lokal och lockar med isiga konstverk utkarvade av 37 ton naturis från Torne Älv. I Isbaren bjuder man drinkar, som man kan avnjuta iförd en varm silverkappa och thermovantar, så att isen inte smälter av kroppsvärmen.

Öppettider och program hittar man här: http://www.liseberg.se/

Vi har varit och tittat och förmedlar här lite stämningsbilder!

Å vilken syn
Helt åkaj
Julebockar från Jämtland
Julens drycker
Kul butik
Pörte att förvara mat i
Rena julefröjden
Renkött och hjortron
Suovas (renskav m.m.)
Svängiga jultoner
Tomtarnas Värld


Julgran i kolossalformat


Isskulptur


Snurrig kanin på hal is


Isblått


Julkrubba


Hon tar det coolt

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB