Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julstaden Göteborg

I fredags började nedräkningen mot jul i Göteborg. Det var då stadens juleljus tändes, först de 112 ljusgranarna på paradgatan Avenyn, sedan 300 ljusbanér och ett 50-tal ljuskrukor på andra håll i centrala staden. Och det ska bli ännu mera juleljus allt eftersom vi närmar oss julen.

Visserligen är vädret allt annat än juligt här. Det är mycket milt för årstiden, det duggregnar då och då, varvat med solglimtar och till och med rent blå himmel. Men staden gör så gott det går, kanske får vi ha det så här i framtiden om klimatförändringarna fortsätter.

Paddan, dagen till ära omdöpt till Julpaddan, är göteborgarnas turistbåt som nu går i Vallgraven och Fattighusån och sedan vidare i kanalen fram till Lisebergs brygga. Man sitter väl påpälsad med filtar och med en ångande glögg och pepparkaka i handen.

På Liseberg är det full aktivitet. Den årliga Julmarknaden som funnits sedan sekelskiftet, har också öppnat i fredags. Den gigantiska "granen" tändes och strålar nu över Julstaden Göteborg, den syns på långt håll. På Liseberg är det i år nästan 5 miljoner juleljus, närmare bestämt 4 768 220 stycken! Det är en syn som heter duga.

Inne i parken är det full aktivitet under helgerna. Det finns en isbana där man kan pröva sina konståkningskunskaper, gammaldags julmarknad, restaurangerna bjuder på dignande julbord, Isbaren från Jukkasjärvi lockar med drinkar och så kan man delta i allsång med Jullotta, Lotta Engberg med olika gästartister. Design- och konsthantverksmarknaden uppe på berget lockar med fina julklappar och några härliga åk kan man också få - allt till tonerna av julmusik och doften av glögg och brända mandlar. Även självaste Tomtefar är på plats för att ta emot önskelistor från såväl stora som små. Det finns också en flock lurviga renar från Arjeplog i Lappland vid den Samiska marknaden. Man kan få åka pulka (på hjul i brist på snön!) som renen drar och man kan kanske få klappa och titta på de övriga renarna. Renarna kan te sig väldigt exotiska för den som aldrig har sett sådana förr: bredvid oss stod ett ungt japanskt turistpar och tittade, till synes helt exalterade över vad de såg, tydligen var detta något otroligt exotiskt för dem!

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Öppettider och program hittar man här: http://www.liseberg.se/

Vi har varit och tittat och förmedlar här lite stämningsbilder!


Mysig båtfärd i skymningen


Ljus i mörkret


Spegling mot hotellfönstren


Rulltrappan upp till utställningen


Vattenfall från berget

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB