Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lättskötta krukväxter

Det är toppen att kunna be grannen om hjälp med att till exempel vattna växterna och få hemmet att se bebott ut även när det ska ut och resas. Det gäller dock att inte utnyttja grannen alltför mycket - extra lättskötta krukväxter är förstås bra i sammanhanget!

Inspiration från Floradania

Att som grannar hjälpas åt med att få grannens hus att se bebott ut även om husets invånare är ute och reser är guld värt för många. Något som verkligen skapar liv i och omkring huset är krukväxterna, men om krukväxterna hänger med huvudena och ser ledsna ut blir effekten den motsatta.

Lättskötta krukväxter

Som tur är finns det krukväxter som är så enkla att sköta att grannen bara behöver titta in någon enstaka gång under din semester. Som ett extra plus bidrar de gröna prydnaderna till ett behagligt och fräscht inomhusklimat – något du märker av när du kommer hem från semestern, pigg och utvilad.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

#Tåliga suckulenter#

Suckulenterna hör till de gröna växter som mycket väl tål att torka ut mellan vattningarna. Dessa dekorativa och frodiga växter magasinerar vatten i sina köttiga blad och klarar sig därför väl medan familjen är bortrest.

Echeveria, som är just en suckulent, kan mycket väl klara en sommarsemester utan tillsyn. Det viktiga är faktiskt att den får torka ut ordentligt mellan vattningarna så att den inte vissnar. På så sätt lämpar sig echeverian även i sommarstugan, där den ju också måste kunna klara sig själv under kortare eller längre perioder.

#Dekorativa peperomia#

Peperomia är en annan grupp av dekorativa, gröna växter som inte har något emot att klara sig på egen hand en tid. Peperomian vill gärna ha det ljust, men tål inte direkt sol. Jorden ska hållas jämnt fuktig fast växten får inte bada i vatten, och därför blir uppdraget inte särskilt betungande för grannen.

#Bajonettlilja och brudorkidé - lättskötta och populära#

Växter som sansevieria – bajonettlilja eller svärmors tunga – kan klara sig upp till en hel månad utan vatten, och phalaenopsis, den populära orkidén, behöver bara vatten en gång i veckan medan du är borta.

#Färgglatt som klarar semestertiderna#

En färgglad växt som också klarar semestern bra är tradescantia som tillhör tremastarblomsläktet och som har karakteristiska vackra och brokiga blad i flera färgnyanser. Det är en hållbar och tacksam krukväxt som mår bra även om den måste vara ensam hemma under längre tid.

Om du har valt att omge dig med lättskötta växter behöver deras trivsel alltså inte påverkas alls av dina semesterdrömmar, och du kan ge dig iväg med gott samvete gentemot både växter och grannar.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB