Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Moder jord som formgivare

Moder jord har sitt alldeles egna smyckeskrin, växterna. Oftast finns en mycket god anledning till varför en växt ser ut som den gör. Till exempel växer växter med tjocka blad ofta på platser där vattentillgången är dålig och växterna måste hushålla med vatten.

Växterna i hemmet ska i dagens trendmedvetna men tidspressade liv vara såväl fashionabla som lättskötta. När jobbet eller kalendern styr hela tillvaron blir hemmet en viktig plats för avkoppling och reflektion, men också en plats där man utrycker sin livsstil. Eftersom vi dessutom lever i en tid då individualismen frodas blir det allt viktigare att uttrycka sin personlighet genom de ting som omger oss. Unika accessoarer ger uttryck åt en unik personlighet.

Orkidé
Orkidéer är naturens egna juveler, smycken som Moder Jord formgett med både skönhet och funktionalitet för ögonen. Detta kombinerat med den stora artrikedomen och mångfalden placerar blommorna i skaran av exklusiva växter som trots, eller kanske tack vare, sin luxuösa framtoning är mäkta populär bland såväl entusiaster som den breda allmänheten.

Ampellilja
Ampelliljan är en grön och frodig växt som trivs i stort sett var som helst och är näst intill omöjlig att ha ihjäl. En perfekt växt för dagens stressade människa som vill ha det vackert i hemmet men som inte har tid eller lust att sköta om sina växter. Dessutom är det är en växt som också allergikern kan ha glädje av då den vanligtvis inte orsakar några besvär hos allergiker. En ampellilja som trivs kan börja blomma och eftersom blommorna doftar starkt kan man klippa av stänglarna med knoppar så fort de visar sig.

Peperomia

Denna tåliga och lättskötta växt är en riktigt häftig inredningsdetalj i alla typer av inredningar. Peperomians gröna och fräscha bladverk och spännande blomställningar är tjusiga tillsammans med vitt eller med riktigt starka färger. Om du har ett färgglatt rum är det snyggt att ställa peperomia i en vit kruka, medan du i ett vitt rum gott kan ställa den i en riktigt färggrann kruka.

Kaktus
Alla kaktusar är suckulenter, men inte alla suckulenter är kaktusar. En kaktus känner du igen genom att se på hur taggarna sitter; om växten har sina taggar samlade på små kuddar, areoler, är det en kaktus. Suckulenter är växter som samlar vatten i tjocka och köttiga blad eller stamdelar. Växterna har mestadels utvecklats i områden med stora klimatförändringar under året och för att överleva behöver de samla vatten inför sämre tider.

Kaktusar kommer ofta från torra områden och passar därför bra i våra bostäder. Bland kaktusarna råder mycket stor variation vad gäller form, storlek och utseende; de ser ofta uppseendeväckande ut och har besynnerliga former. För den stressade och för den som inte är så förtjust i att pyssla med växter är kaktusar ett utmärkt alternativ. De växer långsamt och är lättskötta.


Naturens egen juvel, orkidén


Ampelliljan är grön och frodig


Peperomian är en häftig inredningsdetalj


Kaktusen är en perfekt växt för den stressade

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB