Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Lättskötta krukväxter

Det är en tradition att ha många krukväxter i våra fönster, och de flesta av oss har favoriter - antingen vill man ha blommande krukväxter eller så föredrar man kanske gröna, storbladiga växter som tar mycket plats. Ett nyförvärv i form av en annorlunda krukväxt blir kanske den nya favoriten?

Inspiration från Floradania

Övergången från sommar till höst, och därmed också omställningen från aktivt uteliv till trivsamt inomhusliv, kan ta på krafterna. Gör det hela så smärtfritt som möjligt, och låt naturen i form av lättskötta gröna växter skapa liv och harmonisk stämning inomhus. Gröna krukväxter har mycket att bjuda på och passar perfekt in i dagens trender.

Lättskötta växter på modet

Det är ingen överdrift att påstå Hoya, porslinsblomman, är en favorit bland krukväxterna. Porslinsblomman är mycket omtyckt för sitt frodiga växtsätt, sina annorlunda blommor och låga krav. Med sina slingrande rankor kan porslinsblomman användas för att skapa spännande gröna formationer som går väl ihop med den moderna inredningsstilen.

Homalomena rubescens, med populärnamnet "Home Alone", förkroppsligar själva tidsandan. "Home Alone" är en enkel växt att sköta och ger bostaden en naturlig och harmonisk prägel med sina dekorativa och stora, hjärtformade blad, vars djupgröna färger tonar i violett. Den kan bli upp till 60-80 cm hög och lika bred.

"Home Alone" är en skuggväxt som gärna vill ha ljus, men inte direkt sol. Även om den inte är krävande att sköta, föredrar den jämn fuktighet. Blir den för torr börjar den hänga. Så snart "Home Alone" får vatten reser den sig dock igen. Med en lätt gödsling varje vecka bibehåller bladen sina färger.

Kombinera krukväxter och vackra material

Helt i linje med höstens växttrend, Botanical Balance, kombineras gröna växter med material som keramik, patinerat trä och rökfärgat glas. Med de gröna växterna kan du forma unika miniatyrlandskap, och om du placerar flera växter tillsammans får du ett vackert och mycket speciellt helhetsresultat. Med hjälp av exempelvis små, fina Sansevieria, eller bajonettliljor, i ytterkrukor av sten eller patinerat trä, kan du skapa naturlig skönhet och spänning i ditt hem.

Välkända Aloe matchar också höstens växttrend med sin enkla, otämjda form och lätt gråaktiga yta som smälter väl in i färgpaletten. Dessutom är aloen mycket enkel att sköta.

#Callisian är en vacker suckulent#

Om du fortfarande föredrar det enkla, men med ett mjukare uttryck, är suckulenten Callisia ett bra förslag. Callisia, som även ibland kallas sköldpaddstuva, hör till de riktigt charmiga suckulenterna med sitt myller av små, hjärtformade, gröna blad som sitter mycket tätt på de slingrande skotten. Ställ callisian på en ljus plats, men inte i direkt sol, och låt den gärna torka ut lätt innan du vattnar den igen.

#Harmoni i hemmet#

Med all denna natur innanför dörren kan du lugnt gå den mörka tiden till mötes. När vinden tjuter utanför husknuten, tänd några ljus, dra filten över benen och njut av en varm kopp the eller kaffe medan de vackra och spännande krukväxterna gör sitt till för harmonin och lugnet i ditt hem.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB