Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inred med krukväxter!

Krukväxterna har rymt från fönsterkarmen och är idag en viktig och spännande inredningsdetalj i våra hem. Från en av Danmarks ledande damtidningar kommer här lite tips och tankar.

Inspiration från Floradania

Krukväxterna har fått en ny roll i våra hem. Nicola Kragh Riis, bostadsredaktör på en av Danmarks ledande damtidningar, "Alt for Damerne", är övertygad om att krisen har påverkat hur vi inreder våra bostäder.

[[wysiwyg_imageupload:84:]]– Vi vill se den plats där vi bor som ett ”hem”, inte bara som en ”bostad”. Med det menar jag att vi hellre vill trivas och må bra än imponera på grannen med dyr design, säger Nicola Kragh Riis.

Krukväxterna aldrig ute

Under konsumtionsfesten kom bostaden alltmer att likna ett skyltfönster, med stora kala ytor men begränsat med hjärterum. Nu söker vi tryggheten och balansen i naturen, och vi omger oss gärna med växter. I hemmet vill vi umgås och koppla av i en hemtrevlig miljö där krukväxterna har en självklar plats.

– Krukväxter har aldrig varit ”ute”, men nu är de mer ”inne” än tidigare. När finansvärlden gungar köper vi hellre en krukväxt än en bukett snittblommor som bara håller i ett par dagar, konstaterar Nicola Kragh Riis, som har flera förslag på hur man kan förnya vardagsrummet med växter genom att tänka annorlunda och mindre traditionellt.

[[wysiwyg_imageupload:88:]]Krukväxter på rad

– Du kan frossa i grönt och fylla en hel fönsterbräda, eller placera dina orkidéer på en hylla i stället för att ha dem stående i var sitt fönster, påpekar bostadsredaktören, och påminner samtidigt om att man faktiskt kan signalera en egen stil genom sina krukväxter.

– Suckulenter känns lite 60-talsaktiga, medan blommande krukväxter andas en mer feminin stil. Små träd som fikon, citron och kryddörter i arrangemanget bidrar till en nutida känsla – de skapar stämning och gör hemmet till en egen personlig fristad, avslutar Nicola Kragh Riis.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB