Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Krysantemum populär både ute och inne

Övergången mellan sommar och höst bjuder inte bara på blåst och kyliga dagar, utan även på sköna stunder i lä på terrassen eller i trädgården. Med krysantemum kan du njuta av hösten både inne och ute.

Krysantemum (Chrysanthemum indicum) var redan i tidernas morgon en mycket uppskattad blomma i fjärran östern. Den gången hörde den verkligen till hösten, och den blommade som bäst när dagarna var korta.

Krysantemum för varje smak
Danska trädgårdsmästare är kända för sitt breda urval av krysantemum. Under 2009 producerade de 3,7 miljoner plantor. Undersökningar har visat att de mest populära sorterna i Nordeuropa är de enkelblommande krysantemerna i vitt, rosa och lila, medan man på de östeuropeiska marknaderna hellre väljer sorter med fyllda blommor. I södra Europa föredrar man enkelblommande sorter med vita, gula eller rosafärgade blommor.

Det kommer ständigt nya och intensiva färger och färgkombinationer. Högaktuella på färgpaletten är till exempel två helt nya spännande sorter: "Crystal Ruby" som med sina sammetslika dubbla kronblad i rött ovillkorligen ger dig lust att röra vid blomman, och "Mount Joy" som har rörformiga blommor i färger som skiftar från skirt vitt till lime.

Höst på trappan
Även om man numera året runt kan köpa krysantemum som matchar bostaden och dess färger, är det vanligtvis fram emot hösten vi låter de välkända, färgglada blommorna lysa upp våra hem eller ge nytt liv åt krukorna på terrassen.

Krysantemum används också ofta vid entrén, där de sprider glädje i vardagen, både för dig och för dina gäster. Sist, men inte minst, fungerar de som en värdefull säsongsförlängare, för krysantemum är en mycket tålig växt som blommar ända tills frosten sätter in.

Så sköter du krysantemum
En knoppande krysantemum som börjar visa färg, kommer att blomma i upp till fyra veckor, och den har inga stora krav vad gäller skötsel. Den ska vattnas rejält, men får gärna torka ut en aning mellan vattningarna. Den föredrar en ljus placering, dock inte i direkt sol. Längst håller den om den ställs kyligt. Ta gärna bort vissna blommor. Ingen gödsling krävs.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB