Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Krysantemum och jätteeternell

  • Trädgård
Månadens Blomma i augusti - Krysantemum och jätteeternell

I augusti känner vi att blommorna kommunicerar med oss. Vem som talar till vem - vill vi ha osagt. Det viktigaste är att vi är lyhörda, för blommorna ger oss alltid glädje, tröst eller kanske något hemligt som bara vi själva vet vad det är.

Krysantemum och jätteeternell talar till oss i augusti

I augusti är många tillbaks efter semester, skolorna börjar och vi tillbringar en aningens mer tid inomhus.

Krysantemum 'Pico' med sina små blommor talar sitt tydliga språk, lätt att placera inomhus för att ge ett fräscht intryck. Krysantemum är en krukväxt som säljs till ett förmånligt pris till konsumenten med tanke på att vi ser den som en engångsblomma. Köp, njut och släng! Behåll sommaren och plantera krysantemumen i en härlig gummikruka försedd med fina band.

Jätteeternellen ger verkligen ett lyft åt entrén. Plantor försedda med blommor som ger en känsla av papper och med många läckra färger i utbudet väntar på oss i augusti. Vill man behålla en solig och somrig känsla kan man satsa på en knallgul jätteeternell eller en med toner i rosa om man vill behålla sommaren i frukosthörnan på altanen. För den som längtar efter hösten redan i augusti finns eternellen även i brända toner och som går att kombinera i krukor gjorda av terrakotta.

Läs mer:
Skötseltips - Krysantemum och jätteeternell
Information och inspiration - Augusti
Trender - Talking Flowers

     

Krysantemum 'Pico'
Krysantemum 'Pico'

Krysantemum 'Pico'
Krysantemum 'Pico'

Jätteeternell, gul
Jätteeternell, gul
Foto: Blomsterfrämjandet