Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Koloninatta

I Göteborg anordnas varje år i början på oktober en stor kulturhändelse som heter Kulturnatta på olika håll i stan. Många olika aktiviteter förekommer, som musik, dans, konst och konsthantverk och så mat, förstås.

I år hade man åter anordnat Koloninatta i Änggårdskolonin, Göteborgs äldsta koloniområde som fortfarande är vid liv, som en delaktivitet till Kulturnatta. Kolonin grundades 1913 och den är en mycket omtyckt oas där man gärna strosar omkring eller passerar igenom på väg till eller från jobbet för att få lite avkoppling i vardagen.

De små kolonistugorna var belysta med olika sorters lampor, lyktor och ljusslingor hängde i täppornas träd och buskar eller belyste fasader, rabatter och trädstammar. Marschaller spred sitt trolska sken i gångarnas lätt slingrande vindlingar. I en monitor visades ett bildspel från kolonin.

Årets tema var vatten och det passar ju bra just här, då arbetet med att dra riktiga vatten- och avloppsledningar till koloniområdet påbörjas nästa vecka. Det är ett EU-direktiv som säger att EU:s alla koloniområden ska ha vatten och avlopp, så den som vill kan höja sin standard i kolonistugan.

Här kunde man vandra i det drömska mörker som kurade mellan de belysta objekten och lyssna på kolonins egen dragspelskvartett. På kvällen bjöds det på folkmusik från en annan trädgårdsaltan. Väl avstämd musik som klingade så skönt och rogivande mellan stugorna. Blev man hungrig, kunde man köpa sig en korv med bröd som serverades via ett köksfönster. Soppa serverades i områdets tvättstuga. Hemmagjord sylt och saft kunde man också köpa med sig hem.

I olika tält visades det hantverk eller så kunde man gå på tipspromenad. Kreativiteten flödade verkligen här.

Senare på kvällen spelade en jazzband i föreningsgården och sedan följde musik med slagverk, cello samt sång.

Koloninatta med alla dess arrangemang på området var verkligen en trevlig avslutning på kolonisäsongen. De många besökarna trivdes helt klart med den mysiga stämningen mellan stugorna.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Belyst gång
Belyst täppa
Belyst täppa 2
Belysta solrosor
Dragspelarna i aktion
En annan upplyst täppa
Folkmusiktält
Humle med ljusslinga
Häftig ljusinstallation
Ljus på trädgårdsbordet
Lysande buske
Skylt
Vackra fönster


Belyst täppa


Humle med ljusslinga


Häftig ljusinstallation


Lysande buske

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB