Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julpynt med personlighet

Skapa extra julstämning med hemgjort, levande julpynt. Nästan alla krukväxter kan förvandlas till vackert, personligt julpynt med hjälp av lite guld och glitter. Julen nalkas och festligheterna avlöser varandra. Levande växter är perfekta när du vill förstärka julstämningen och få ett mysigt, julpyntat hem.

Från Floradania

De underbara och traditionsrika julblommorna som julstjärnan och julbegonian är nästan självskrivna, men det finns ännu fler möjligheter om du tar en närmare titt på hela det stora urvalet av krukväxter. Du upptäcker snart ett hjärta här, en stjärna där, mosstuvor och allt det andra som hör till julen.

Det är lätt att framhäva färg och form med lite guldglitter, en handfull stjärnor eller mjukt och trassligt änglahår. Plötsligt förvandlas även suckulenter som Echeveria och Agave till tindrande stjärnor. Den vackra Cryptanthus bivittatus har inte bara ett stjärnformat växtsätt utan även underbara, julröda nyanser i sina blad. Ett enkelt, annorlunda och mycket snyggt sätt att få nya dekorationer är att sätta ihop flera likadana växter i grupper. Mångfalden får en helt annan verkan än ett ensamt exemplar. Resultatet är ögonblicklig julstämning.

Om du tittar efter noga i jultiden råder det inte längre någon tvekan om att Ceropegia med de gulliga rankorna av hjärtan, Peperomia och Philodendron faktiskt har blad i form av julhjärtan. Detsamma gäller givetvis för skojiga Sweetheart Hoya (Hoya kerrii). Alla blir juliga med lite extra pynt och ett underlag som understryker stilen. Du använda vad som helst. Keramik, zink eller terrakotta. Klart glas blir extra vackert om du kombinerar det med vita, grå och silverfärgade nyanser i dina dekorationer.

De levande växterna är naturligt julpynt som håller sig fräscht och vackert länge. Det naturnära inslaget passar perfekt i jul och kan understrykas ytterligare med valet av växter. Selaginella och Soleirolia, med populärnamnen mosslummer och hemtrevnad, liknar mjuka, fräscha mosstuvor i skogen medan Chamaecyparis 'Ellwoodii' och andra små, vintergröna barrträd är festliga julgranar i miniatyr som bara behöver lite pynt för att bli klara inför julen.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB