Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Julklappstips till trädgårdsvänner

Hör du till dem som vet redan i augusti vad du ska köpa för julklappar, eller hör du kanske till dem som funderar och funderar och bestämmer dig i sista minuten? Oavsett vilket - tips och idéer är alltid bra!

Av Sylvia Svensson

Vad ska den kära trädgårdsvännen eller kanske trädgårdsälskande äkta hälften få i julklapp? Du kan förstås sondera terrängen kring vad som önskas genom att ställa mer eller mindre ledande frågor, men en ren överraskning brukar vara väldigt uppskattat.

Vindspel är väldigt vackert. Vi säljer sådana här på Odla.nu i vår shop och de uppskattas av många. Just de som säljs hos oss är ljudlösa och finns både med och utan vackra glaskulor. Du hittar vindspelen här: Läckra vindspel.

Fågelbord är vi många som vill ha i våra trädgårdar och täppor, och kan du kanske snickra ett själv ger det förstås en lite personlig touch. Om inte, finns det en uppsjö av vackra och roliga fågelbord att köpa - och så en stor säck fågelmat förstås också då. Här på Odla.nu säljer vi båda delarna, kika på vårt utbud här: Fågelmatare och fågelmat.

Trädgårdsböcker ger både glädje och nytta. Kolla i vännens bokhylla om någon trädgårdsbok kan vara aktuell att komplettera samlingen med, eller kanske påbörja densamma med. Ett roligt tips är att låta vännen bekanta sig med alla häftiga kryp som finns i trädgården i makroperspektiv, eller så ge ett presentkort till en bokhandel med mycket trädgårdsböcker.

Prenumeration på trädgårdstidning är en annan idé i samma genre - en del gillar inte böcker men älskar att bläddra i tidningar, klippa ut särskilt bra artiklar och klistra in i egna samlingar.

Album, fotobok eller kanske en fotokalender där du har samlat alla de bästa, knasigaste eller roligaste bilderna från vännens trädgård eller den där trädgårdsresan som ni gjorde tillsammans vore en idé? Sådant brukar vara väldigt omtyckt och blir verkligen ett minne för livet! Fotokalender kan du enkelt göra på nätet, surfa runt och kika vad de olika hemsidorna som har sådana tjänster erbjuder.

Trädgårdsresa kan låta dyrt att bjuda vännen eller älsklingen på, men med det menar jag till exempel trädgårdsmässebesök, billiga bussresor till en eller flera vackra trädgårdar eller resor till något grönt paradis, kanske till och med utomlands. Det finns massor att välja på!

Trädgårdsverktyg behöver de flesta trädgårdsintresserade byta lite då och då. Har vännens sekatör blivit gammal och slö eller saknas det riktigt bra småverktyg? Skulle en fin plantspade, en fiffig kultivator eller kanske en bra grensåg kunna passa?

Vattenslangar i häftiga färger som rosa, lila, turkosa, vita och svarta med munstycke i kontrasterande färg och med en guldfärgad vinda till finns nu i handeln. Kanske en idé för trädgårdsälskaren som också gillar lite kitsch och glamour?

Balkonglådor och planteringskrukor finns numera i regnbågens alla färger, apropå häftiga färger, kitsch och glamour.

Läckra trädgårdskläder, stövlar med rosenmönster eller trätofflor med fjärilar på, trädgårdshandskar av bra kvalitet eller en solskyddande trädgårdshatt är alla exempel på roliga och bra idéer om du har lite koll på kläd- och skostorlek hos den du ska ge din julklapp eller present till.

Fröer är svårslaget som bra idé till en trädgårdsvän, kanske egeninsamlade och vackert paketerade, annars kan det vara i form av ett presentkort till fröhandeln. Dessa kan du packa in i ett minidrivhus som finns i olika utföranden, allt från verkligen ministorlek för fönsterbrädan till riktiga inneväxthus med både belysning och värme.

Presentkort gällande hjälp med trädgårdsarbete för ett visst antal timmar eller ett visst projekt kan vara väldigt uppskattat av den som har fullt upp i vardagen och dessutom en trädgård att ta hand om. Presentkort avseende trädgårdskurs eller en designer för planeringshjälp för den nyblivne trädgårdsfantasten är andra idéer.

Presentkort i en trädgårdsbutik uppskattas säkert av trädgårdsvännen om det skulle vara så att det ändå är svårt att hitta på något - ibland känns det som om den som ska få julklappen eller presenten redan har allt tänkbart och då är det kanske enklast att de får välja själv! Så ge helt enkelt lite trädgård i present, t.ex. presentkort från Odla.nu så att mottagaren kan köpa de växter hon/han önskar senare i vår.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB