Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Jul för hela familjen

Euphorbia pulcherrima

Lek med minijulstjärnor och kreera lustiga, gulliga och snygga julgrupper med ljus som lever och skapar julstämning. Hela familjen kan vara med.

Julen är tiden då man umgås och ägnar sig åt nya och gamla traditioner. En av de gamla, goda traditionerna är att hela familjen samlas för att göra julpynt och julgrupper. Här får traditionen bokstavligt talat nytt liv när julens krukväxter ingår som levande julpynt i julgrupperna. Julens växter, och då framförallt julstjärnan, är precis som pepparkakor, levande ljus och julpynt en självskriven del av julstämningen. Tack vare de gulliga minijulstjärnorna kan jultraditionerna blandas kors och tvärs och tillsammans går det att kreera världens finaste julgrupper.

De små minijulstjärnorna finns i många olika färger. Röda är vanligast, men det finns även vita, persikofärgade och mörkt vinröda minijulstjärnor om julen inte ska vara röd i år. Julstjärnorna kan kombineras med andra fina krukväxter, så att julgruppen är levande och därmed inte lika brandfarlig som en vanlig julgrupp eller adventskrans med grangrenar. Den levande julgruppen med ljus i har den stora fördelen att den håller sig fräsch hela julmånaden bara den får tillräckligt med ljus och vatten.

Det är en god idé att kombinera minijulstjärnorna med gröna krukväxter som exempelvis lyktranka, klätterkalla eller den roliga Sweetheart Hoya som alla har hjärtformade blad. Fast andra gröna växter såsom slideranka och hemtrevnad bildar också en vacker bakgrund till stjärnorna.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Om det ska vara riktigt juligt finns det massor av miniexemplar av barrträd som liknar små julgranar liksom det även finns små järnekar och jultulpaner som gör sig perfekt i julgruppen. Julstjärnorna kan givetvis även kombineras med grangrenar, kottar och mossa bara man kommer ihåg att det ska vara möjligt att vattna de små, levande växterna.

Julstjärnorna i sig garanterar bra julstämning, men om stjärnorna verkligen ska stråla kan man strö lite guld- eller silverglitter på dem. Det bästa med julstjärnan är nämligen att den är en av de främsta julsymbolerna och därför passar den in överallt. Låt barnen göra egna, roliga julgrupper till sina rum medan du själv trollar fram den eleganta, stilrena julgruppen i vitt och silver eller kanske den romantiska och nostalgiska i en rustik korg eller annat naturmaterial. Julgrupper med ljus i kan man skapa, så att de uppfyller allas önskemål om en riktigt god jul.


Julstjärna
Euphorbia pulcherrima


Julstjärna
Euphorbia pulcherrima


Gör en krans av halm som hålls ihop av linneband. Plantera minijulstjärnorna asymmetriskt i halmen, så att den runda formen bryts. Resten av julgruppen består av färgade pinnar, kulor, kottar och enbär.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB