Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Inspiration i April

Stjärnklocka och Fjärilsblomster

April är månaden då vädret påverkar oss ungefär som en bergodalbana gör.

Slask ena dagen, glass i solen andra dagen och sen är det hagelskurarna och svart på himlen. Vi börjar vistas större delen av dagarna utomhus och det är härligt att njuta av den blomsterprakt som prunkar i trädgårdar, kolonier, parker, i krukor och på balkonger.

Vi välkomnar ännu mer färg i vår tillvaro och vintern känns redan avlägsen.

Färg är något som man även har anammat i vårens olika trender. Från Holland har vi trenden Colourful Grey där man spelar på kontrasten mellan alla olika typer av neutrala, grå nyanser på krukor, vaser och skålar och det färgstarka i blommorna. En spännande sammansättning som kan upplevas både sval och varm. Framförallt är det mycket cerise, rosa, vinrött, rött och orange som är givna färger inom trenden. Här kan man tänka sig att kombinera röd-rosa fjärilsblomster i grå djupa fat, skålar eller krukor.

Ett tips är att använda grå singel för att täcka jorden och ge en renare look. Trenden är ganska avskalad på dekor men man har istället tagit fasta på att hitta spännande former på krukor och växter som kan framhäva varandra.

Även inom den danska trenden Colourdrops har man tagit fasta på starka kulörer. Här fokuserar man på orange, rosa och ceriserött i en härlig explosion.

Överlag kan man se att det som förenar de olika trendgrenarna i år är den röda färgen i stor utsträckning.

Stjärnklockan passar bättre in i trenden där fokus ligger på inspiration från kulturen kring folkliv. En trend som känns fräsch och kul med mönster som känns igen från allmoge, kurbitsmålning och folkdräkter. Glada färger blandat med framförallt prickiga mönster i skarp kontrast mellan t.ex vitt-rött eller vittgrönt.

Blått, gult, orange och rött med rent vitt som kontrast känns vårfrint. Vi ser den både inom inredning, textil och kläder.

Glad vår!

Läs mer:
April - Stjärnklocka och Fjärilsblomster
Skötseltips - Stjärnklocka och Fjärilsblomster


Stjärnklocka, Campanula poscharskyana


Stjärnklocka, Campanula poscharskyana


Fjärilsblomster, Schizanthus pinnatus

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB