Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Höstglöd och tema Silver

  • Inomhus
Månadens Blomma i september - Höstglöd och tema "Silver"

Höstglöd

Vår mest älskade krukväxt får en framträdande roll i hemmet under rubriken "Månadens Blomma - september 2007".

Höstglöden är en av svenskarnas storfavoriter både under hösten och under våren. Den känns alltid fräsch och likt tulpanen ger den ifrån sig en krispig känsla ur bladverket. Det är nog en krukväxt som man antingen tycker om eller inte! Det låter ju konstigt, men tänk på att den finns i många utföranden när det gäller färgen och formen. Dubbla sorter är antingen 'Calandiva' eller 'Roseflower' sorter. Låt dig övertygas och testa något gammalt som blir nytt för dig. Växten kan hållas vid liv länge men betraktas ändå som en engångsblomma. Runt 8 veckor räknar man med att klarar sig inomhus.

Tema "Silver"
För utomhusbruk har vi valt att lyfta fram ett tema, tema "Silver". Med växter som har ett silvrigt bladverk har vi stora möjligheter att komplettera och komponera i trädgården. Skulle vi inte vilja komplettera eller komponera går det naturligtvis att åstadkomma en kruka med enbart växter som ger den skimrande och silvriga känslan.

De tre växterna som ingår i tema "silver" är silvernjurvinda (Dichondra argentea Willd.'Silver Falls'), silverek (Senecio cineraria DC) och rabatteternell (Helichrysum petiolare 'Hilliard' & 'B.L.Burtt'.)

Läs mer:
De silverglänsande växterna är ett trendigt inslag i höstens krukor
Skötsel

    

Höstglöd Kalanchoë Blossfeldiana-gruppen
Höstglöd Kalanchoë Blossfeldiana-gruppen
Foto: Blomsterfrämjandet

Silvernjurvinda Dichondra argentea 'Silver Falls'
Silvernjurvinda Dichondra argentea 'Silver Falls'
Foto: Blomsterfrämjandet
Weibull Trädgård AB

Silverek Senecio cineraria 'Silberzwerg'
Silverek Senecio cineraria 'Silberzwerg'
Foto: Blomsterfrämjandet
Hörnhems

Rabatteternell Helichrysum petiolare
Rabatteternell Helichrysum petiolare
Foto: Blomsterfrämjandet Weibull Trädgård AB