Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

HANDBOK FÖR TRÄDGÅRDEN

HANDBOK FÖR TRÄDGÅRDEN är en ganska missvisande titel på en bok som i huvudsak handlar om trädgårdssnickerier. Titeln får en lätt att tro att boken handlar om olika odlingsprojekt, men så är det alltså inte. Däremot finns det lite beskrivningar på hur man lägger plattor, murar och anlägger en damm.

Tycker man om att snickra till trädgården är boken användbar med alla sina byggbeskrivningar. Mer än 50 byggbeskrivningar innehåller boken och de är uppdelade i olika kapitel. Praktiska projekt heter ett kapitel och där hittar man bland annat beskrivningar hur man bygger trappor, en sandlåda och en arbetsbänk.

I ett kapitel finns beskrivningar till utemöbler och ett kapitel ägnas åt projekt tillsammans med växter, t.ex. snickrad lövsal, portal, drivbänk, blomlåda och rosentorn.

Det finns även ett kapitel om större projekt som garage, lekstuga och vinterträdgård. Grindar, plank och staket heter ett kapitel. Projekt till djur handlar ett litet kapitel om och fritidshuset har fått ett kapitel där det finns byggbeskrivningar till bryggor, jordkällare och vedbod. Boken avslutas med ett kapitel som heter tips och råd och där finns allmänna råd om bland annat verktyg, virke, ytbehandling och grundläggning.

Vissa byggbeskrivningar skulle kunna utföras på helt andra sätt och alla projekt stämmer förstås inte med ens förutsättningar, men med hjälp av föreslagna mått och virkesdimensioner kan man ändå ha stor nytta av dem. Hur högt ska ett trappsteg vara? Vilken tjocklek bör brädorna ha? Hur djupt måste man gjuta för att grindstolparna ska stå stadigt? Det är just sådana frågor som kan sätta myror i huvudet på en och de får man svar på även om man inte kan tillämpa byggbeskrivningarna exakt.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Handbok för trädgården
  Titel:
Handbok för trädgården
Författare:
Leif Qvist
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
PRISMA
Utgivningsår:
1999
ISBN:
9151834588

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB