Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hanami i Göteborgs botaniska trädgård

Så var det dags i helgen för den underbara körsbärsfesten, som på japanska heter hanami, med picknick under de dignande, doftande träden i Göteborgs botaniska trädgård!

Av Sylvia Svensson

I samband med invigningen av Botans satsning ”Japan 2014” anordnades en färgglad fest under de blommande körsbärsträden och magnoliorna, som festen till ära var pyntade med rosa, orange och gula papperslyktor.

Botan har sedan 1950-talet haft samarbete med Japan när det gäller växter och växtforskning. Genom forskningsexpeditioner och utbyte av fröer från botaniska trädgårdar finns idag ca 500 japanska arter i Botan.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Vädret var perfekt, solen strålade från en klarblå himmel och det var lagom varmt med en lätt, svalkande bris.
 
Folk satt på filtar på de stora gräsmattorna och hade dukat fram läckerheter och te- och kaffedoften spred sig över parken. Glada barn stojade och sprang bland alla festglada människorna. Det är så en trädgårdsfest ska vara! 

Till invigningen hade olika japanska föreningar inbjudits. De traditionellt klädda utövarna visade sina färdigheter i form av svärdsdans och olika kampsporter.
 
Japansk musik spelades hela dagen. En inbjuden dansare i kimono, Koreografen Ami Skånberg Dahlstedt, visade traditionell dans till körsbärsträdens ära och fick med sig massor med människor i hyllningen!

Invigningstalare var bland flera andra Japans nya Sverige-ambassadör Seiji Morimoto. Helt fantastiskt att han efter bara några månader i Sverige kunde hålla ett lagom långt tal på hyfsad svenska! Mycket ambitiöst! Hans tal rev ner rungande applåder flera gånger om.

Allt som allt en mycket lyckad invigningsfest. Men Japan-satsningen kommer att fortsätta t o m september månad ut, så det finns mycket att se även senare, även om körsbärsträden snart har blommat över.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB