Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Gröna apoteket

Den som är road av att flanera i naturen eller odla sin trädgård funderar säkert ibland på om växterna kunde användas på något annat sätt än till ögonfröjd. Vi människor har återigen börjat intressera oss för örters läkande och lindrande krafter, och boken Gröna apoteket vänder sig till dig som vill veta mer om just detta.

Av Sylvia Svensson

Gröna apoteket

#Att bruka och bereda terapeutiska örter#

Text: Marie-Louise Eklöf, Foto: Maj-Britt Rehnström

Andra upplagan: Norstedts 2013, ISBN 978-91-1-304827-7

Gröna apoteket är en bok som berättar vad du kan använda de vanligaste vilda och odlade så kallade terapeutiska växterna till. Bokens första upplaga kom redan 2007, men är slutsåld hos förlaget.

Författaren Marie-Louise Eklöf är utbildad örtterapeut och har en egen mottagning där hon under många år hjälpt människor med olika besvär. I Gröna apoteket delar hon med sig av sin gedigna kunskap.

Boken inleds med ett kapitel om hälsa och vilka faktorer som leder till sjukdom. Marie-Louise beskriver här den metod hon arbetar efter som örtterapeut för att hitta den ursprungliga orsaken till besvären, och hur örterna kan användas till att lindra symptomen och stödja kroppens naturligt läkande processer.

Nästa del i boken innefattar mycket tydliga beskrivningar av och foton på de 40 vanligaste svenska läkeörterna och hur de fungerar.

Sedan följer ett praktiskt kapitel om hur du skördar, torkar och förvarar läkeörter på bästa sätt. Marie-Louise berättar också om hur du brukar örterna: det finns beskrivningar av olika åkommor från acne till övergångsbesvär. Du får veta om orsakerna till åkommorna och får råd om hur du kan behandla besvären själv med hjälp av olika örter. Boken innehåller ett stort antal recept på kurer och örtbehandlingar.

Sist i boken får vi veta mer om hur örternas aktiva ämnen och de kemiska substanserna fungerar samt en grundläggande genomgång av anatomi.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB